Nokian Tyres предвижда да има еко гума до 2025 г.

Nokian Tyres предвижда да има еко гума до 2025 г.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин. Вече използват биологични материали като рапично масло в продуктите си и активно изследват нови екологични материали, както и начините за употреба на рециклираните материали. Въпреки това, стремежът им е да направят гумите, които произвеждат възможно най-екосъобразни, да се справят с предизвикателството, което са си поставили. Целта наистина е уникална – да представят концептуална гума, която е направена изцяло от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

Разработваме зимните си гуми на базата на десетилетия познания за придвижване  в зимни условия. Всяко ново поколение наши специалисти надгражда предишното, тъй като ние непрекъснато се учим и разработваме нови начини за безопасно адаптиране към променящия се свят., казва Ану Мойсио, бранд мениджър за Nokian Tyres.

Обаче сега, повече от всякога, безопасността означава повече от ежедневното пътуване. С всяко действие финланците се стараят  можем да допринесат за благосъстоянието на планетата и всяко живо същество, което населява Земята.

„Искаме шофьорите, които избират продуктите на Nokian Tyres да знаят, че с предпочитанието си към нашите гуми не само могат да предпазят семействата си по време на пътуване, но също и че тяхното решение отдава нужното уважение към света, в който всички ние живеем“, допълва Мойсио.

Стремежът да направи света по-безопасен е видим от всички целенасочени разработки, дейности и действия на многохилядния колектив на Nokian Tyres – от научноизследователската и развойна дейност до производството. Компанията подбира суровини от устойчиви източници, намалява емисиите и отпадъците от производствения процес и внимателно проучва логистичните и търговските си канали. Тя също така произвежда гуми, които допринасят за възможно най-икономичен разход на гориво и които са изработени от издръжливи, екологични материали. Пътят към по-безопасен свят разбира се включва и създаването на безопасна среда за служителите, като същевременно изгражда процъфтяващи общности около тях. Nokian Tyres изобретява първата си гума през 1934 г.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4