ДГ “Славейче” в Лесново се ремонтира по програма “Красива България”

ДГ “Славейче” в Лесново се ремонтира по програма “Красива България”

Община Елин Пелин започна работа по наскоро спечеления проект по програма „Красива България“ за обновяване на сградата на ДГ „Славейче“, с. Лесново.

Проектът е сред 53-те одобрени предложения от цялата страна за финансиране и реализация през 2021 г. Кандидатстването по програмата е процес, който започна през м. септември 2020 г., а в края на м. февруари 2021 г. беше подписано споразумение с Министерството на труда и социалната политика и Община Елин Пелин като бенефициент на програмата.

Проектът на Община Елин Пелин „Ремонт и обновяване на фасадите на Детска градина „Славейче” в с. Лесново“ е на обща стойност 170 хил. лв. спрямо изготвената количествено-стойностна сметка, като 40% от финансирането на проекта се поема от програма „Красива България“.

Дейностите по проекта ще се реализират през настоящата година, като в него е включено пълно обновяване на фасадите на ДГ „Славейче“, с. Лесново с полагане на външна топлоизолация на стените и мазилка. Целта е да се повиши енергийната ефективност на сградата на детската градина и да се предоставят по-добри условия при грижата за децата.

Община Елин Пелин благодари на арх. Симона Данкова, която подготви проектните документи, в това число възстановяване на строителни книжа и архитектурно заснемане на сградата на детската градина като дарение за целите на проекта.

Проект „Красива България” (ПКБ) е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната.

Научете повече: https://elinpelin.org/currentNews-6160-newitem.html

Categories: Бизнес, Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4