BMW 6 Series GT 640d помпа самочувствие (СНИМКИ)

BMW 6 Series GT 640d помпа самочувствие (СНИМКИ)

Щом вече си наумил каква марка ще е новия ти автомобил и какво искаш да ти предложи като комфорт, си решил отговора на задачата 90 процента. Когато добавиш екстрите, допълнителното оборудване и цената, вече си напълно готов да подпишеш договора. BMW е баварското изкушение, което няма да те подведе относно технологии, двигател, безопасност и удоволствие от шофирането. Мечтата ти е автомобила  да бъде едновременно представителен, луксозен, да служи безпроблемно на цялото семейство, да бъде спортно ориентиран и да е отличник в пътното поведение. И ребусът е решен – BMW 6 Series GT xDrive дойде през 2020 година с всичките ти изисквания.

Този баварец е един от малкото луксозни автомобили на пазара, който в класа си няма директен конкурент, ако не изключим някое комби,  което все пак е застанало несериозно до BMW 6 Series GT.

Излъчващият спортно сърце силует на колата подсказва, че ще има приятни изненади на пътя. Проектанти и дизайнери са използвали рационално всеки сантиметър от междуосието, което е малко над 3 метра като са дали акцент и на задните седалки. Мястото за пътниците на втория ред седалки в предходното BMW 5 Series GTбеше критикувано от не малко на брой фенове. Но удобството и лукса във втората половина не е за сметка на багажника, който има забележителна  вместимост от 600 литра и на практика е напълно достатъчен за багажа на 4-членна семейство. Наблюдателните авто маниаци дори правят положителни сравнения с върховата 7 Series.

Спортно ориентираната BMW 6 Series GT има изцяло променена предница и задница. И с просто око се вижда по-голямата и злобна предна решетка с огромните въздухозаборници. Имаме налични адаптивни, матрични фарове и светлинна композиция от най-високо ниво. Допълнителното оборудване включва и лазерни фарове. При стоповете откриваме комплексно преливане и допълнителни светлинни елементи под тях, които са на нивото на капака на основата на багажника. В дизайна отбелязваме динамично удължените пропорции и намаленото предно торпедо. Страничните прозорци без рамка и падащата високо на назад линия на покрива завършва с активен заден спойлер, който автоматично излиза от леглото си при скорост над 120 км/ч. Петата врата е огромна и удобна за лесно товарене на багажи. Средната конзола е здрава, високо разположена и тя определя донякъде удобството на колата за по-лесно влизане на пасажерите в купето. BMW 6 Series GT 640d xDrive се е отказало от гърбица в задната част и е заменена с приятно извита линия, която допринася за цялостната визия, подсказваща, че имаме на пътя нещо по-различно от поредното луксозно превъплъщение на гамата.

Особено красиво се вписват 20-цоловите алуминиеви джанти. В интериора на централното място на таблото е поставен 12,3 инчовия  Control Display, който предоставя интуитивна възможност за боравене с командите чрез системата  BMW Operating System. Разполага с функция за дистанционно обновяване и добавяве на нови функционалности, включително и с поредния ъпдейт. Подобренията включват интегриран  интелигентен персонален асистент, новата навигационна система BMW Maps, както и добавянето на Android Auto към вече познатата възможност за синхронизиране на мобилен телефон чрез Apple CarPlay.

6 Series GT разполага с пълен набор системи за повишаване на комфорта и активната безопасност, в това число асистент за подпомагане и частично автоматизирано управление, активна навигация, асистент за паркиране, ергономични седалки с масажна функция, спортен волан с перфорирана кожена тапицерия и подгряване, панорамен стъклен таван, луксозна аудиосистема на Bowers & Wilkins и други. Серийното оборудване включва електрическо регулиране на предните седалки, креслата са с висококачествена кожена тапицерия Дакота.

Работещите с iPhone могат да разчитат на допълнително удобство, което не изисква непременно  носенето на внушителния ключ на автомобила в джоба. Благодарение на новата NFC (Near Field Communication) функционалност BMW Digital Key, водачът може да отключват колата с помощта на мобилния си телефон, а в комбинация с новото приложение My BMW и да са непрекъснато наясно за неговата локация, състояние на системата, автономност и гарантирана сигурност.

Основните предимства на приложението My BMW е пълен поглед върху актуалното състояние на автомобила, възможност за дистанционно стартиране на двигателя, моментно локализиране на колата, видео наблюдение около случващото се около нея, изпращане на маршрут към бордовата система, дистанционно обновяване на бордовата система, дигитален BMW Digital Key ключ с възможност за споделяне с други хора, интеграция на Amazon Alexa и други.

Звукът от 3-литровия, 6-цилиндров турбодизелов двигател на BMW с неговите 340 конски сили и 700 Нм е истинско радостно изживяване и наслада от начина на работа на универсиалния  задвижващ агрегат. В комбинация с роботизираната си предавателна кутия и интелигентната система за задвижване на четирите колела, автоматикът BMW 6 Series GT 640d xDrive  е класика в съвремието с предлагането на спортно сърце, лукс, возия и динамика. Всички двигатели разполагат с 48-волтова технология Mild Hybrid. Изборът на двигатели включва 2 бензинови и 3 дизелови мотора с мощност от 190 и 340 конски сили.Отличителното за модела е, че допълнителните функции за подпомагане на водача повишават комфорта при пътуване на дълги разстояния, реагират автоматично на изненадващи ситуации на пътя.

Предупреждението за напускане на лентата, включено в опционалния Асистент за шофиране реагира с функция връщане в оказаната посока чрез активно навигационно водене по маршрута.  Системата разпознава необходимите смени на платната на база данните от навигацията. Новата 3D визуализация  на арматурното табло  предлага обзор върху ситуацията на пътя, както и върху действията на асистиращите системи. Навигацията  предлага бързо и прецизно изчисляване на маршрута и час на пристигане, актуализира данните от трафика в реално време  на кратки интервали и предлага нови решения.

Със серийната интеграция на смарфони, освен ple CarPley на разположение е и Android Auto. Техническите характеристики на  BMW 6 Series GT 640d xDrive са повече от показателни. Двигатеят е 6-цилиндров с работен обем 2 993 куб.см. Максималната му мощност от 340 к.с. се постига при 4400 об/мин. максималният въртящ момент от 700 Nm се постига в диапазон 1750-2250 об/мин.

Максималната скорост заводски е ограничена на 250 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5,3 сек. Комбинираният разход по каталог е 7,2 л на 100 км, но екипът ни с преднамерено дръзко шофиране и повече газ успя да постигне среден разход от 9,3 л на 100 км.

Станчо ШУКЕРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4