След намеса на Антов игрище в „Надежда“ се сдоби с осветление (ВИДЕО)

След намеса на Антов игрище в „Надежда“ се сдоби с осветление (ВИДЕО)

Децата са бъдещето ни, а за да имаме бъдеще те трябва да са здрави и образовани. За съжаление доста от днешните младежи прекарват повече време пред монитора, не спортуват и имат проблеми с наднормено тегло още на младини. Една от причините за липса на спорт е и липсата на бази.

За щастие ситуацията в София е по-добра. По европейски програми се направиха доста площадки, но повечето от тях не се поддържат. Такъв е случаят и в столичния район “Надежда”.

В близост до бл. 453 има две игрища – едното е сборище за пиене на бира, игри на комар, а другото събира деца от целия квартал и не само. Уви, и на второто където има деца, базата не се поддържа.

Преди месеци бе изкъртена едната врата и части от оградата и с доброволния труд на общинския съветник Димитър Антов беше извършен спешен ремонт на съоръжението.

“Заварихме откъснатите железа преди да стане инцидент с някое дете. Още тогава децата ни се оплакаха, че идва зима, денят е по-къс и няма да могат да играят след училище. Оказа се, че това е единственото игрище в района без осветление, разказа Димитър Антов, общински съветник от „Патриоти за София“.

– На 22 септември 2020 г. внесохме предложение как без много средства да бъде решен проблема. Вече имаме и успех в нашата борба. Отскоро над игрището вечер има светлина, а децата могат да спортуват на воля след края на учебните занятия. Това ни е целта  – нашите деца да спортуват в нормална среда.“Тодор МИЛАНОВ

Categories: Райони, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4