Класна стая „Конфуций“ грее в 101 СУ „Бачо Киро“ (СНИМКИ)

Класна стая „Конфуций“ грее в 101 СУ „Бачо Киро“ (СНИМКИ)

Нова класна стая “Конфуций” беше открита в 101 СУ “Бачо Киро” в район “Надежда”. Проектът на арх. Велина Бъчварова е реализиран с финансовата подкрепа на институт “Конфуций” към Съвета за международно разпространение на китайския език (Ханбан).

Организацията, ситуирана в Република Китай, подкрепя изучаването на китайски език по света.

Новата стая е изградена по най-съвременни технологии, съчетани с ръчна изработка на мебелите, както и внимание към източната култура и традиции.

Официални гости на откриването бяха проф. Гао – директор на Институт “Конфуций” в България и Виктория Раловска – Павлова – заместник-кмет на район “Надежда”.

101 СУ “Бачо Киро” е едно от трите училища в гр. София, в които се изучава китайски език. Над 200 ученика участваха в обучението по китайски език през изминалата година, подкрепяни от учители-доброволци от Китай.

Район “Надежда” благодари ни Българско-китайска търговска камара, които са дългогодишен партньор и дарител на училището.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4