Столичният инспекторат и “Автомобилна администрация” направиха съвместни проверки в Илиянци и Требич (СНИМКИ)

Столичният инспекторат и “Автомобилна администрация” направиха съвместни проверки в Илиянци и Требич (СНИМКИ)

Екипи на Столичния инспекторат и Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” извършиха днес съвместни проверки на бул. „Илиянци“ в район “Сердика” и кв.Требич в район “Надежда”.

Инспектирана е тежкотоварна техника, чиито специализирани автомобили са с непочистени гуми и ходова част или без чергило.

При проверките в на бул. „Илиянци“ на водач на тежкотоварен автомобил, инспекторите е съставен акт за мръсна ходова част. При проверките в кв.Требич не са констатирани нарушения.

По инициатива на Столичен инспекторат се извършват и общи проверки с отдел “Пътна полиция” – СДВР по основни възлови булеварди на вход и изход София.
От началото на годината до 10.11. 2020г. са направени 1050 проверки и са съставени 112 акта за установяване на административно нарушение.

С ДАИ са извършени 79 проверки и са съставени 15 акта.

Общо от направените 1129 проверки с двете институции до настоящия момент са съставени 127 акта за нарушения на разпоредбите на Наредба за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Проверките се извършват на територията на цялата Столична община и са мярка за подобряване качеството на атмосферния въздух.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4