Обеля сити  – един отбор с  бъдеще

Обеля сити  – един отбор с  бъдеще

В събота вечер тимът на Обеля сити загуби с тежко – 1:11, от най-добрия отбор в южната четвърта лига на столицата  – Витоша (Бистрица) II. Мачът се игра на осветление в Бистрица като символични домакини бяха „гражданите“. На пръв поглед резултатът е катастрофален за Обеля сити, но има обективни и субективни причини за това.
В аматьорския футбол често срещано е групата за мача на даден отбор да бъде точно 11 с една или две резерви. Дори понякога единият отбор е започвал с намален състав.
Въпросната среща с Бистрица пропуснаха няколко от опитните футболисти на Обеля сити, които са и титуляри. И едва се събра тима за мача – само с две резерви, като вторият вратар дори влезе като полеви играч.
От друга страна Витоша е съставен от много футболисти, които са играли на високо ниво и имат по над 200 мача в елита…
Дори и на 39 години Емил Гъргоров показа своята класа и вкара 4 гола с лекота. Два от които с глава!
Въпреки крайният резултат през първото полувреме Обеля сити игра доста прилично и имаше и своите възможности за гол.
Този отбор определено има бъдеще и с амбициозен треньор като Юли Петков в дългосрочен план може да се превърне в един от факторите в групата.
Показателен факт е случилото се по време на сблъсъка с водача в класирането Левски  – Раковски (1:3). И тогава Обеля сити показа стойностен футбол и мачът беше много оспорван.
Трябва да се отбележи големият принос за съществуването на този клуб на Славчо Теодосиев, известен с прозвището Чиче, Методи Енчев, Антонио Начев, Николай Гигов (съвпадение на имената с бившия президент на Локомотив София) и Орхан Барутев. Петимата изброени не само играят, но и помагат за развитието на тима.
И със сигурност Обеля сити има бъдеще. Колективът и качествените футболисти са на лице, необходимо е постоянство и вяра в собствените сили.

Красимир МИТОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4