30 нови дървета засадиха с кампанията “Моето зелено училище” (СНИМКИ)

30 нови дървета засадиха с кампанията “Моето зелено училище” (СНИМКИ)

30 нови дървета бяха засадени в двора на 63 ОУ “Христо Ботев” в кв. “Требич” като част от кампанията “Моето зелено училище”.

Засаждането на дървета е един от начините да се подобри качеството на въздуха, да направим средата на учениците по-зелена и спокойна, да ги вдъхновим да споделят грижите за зелената система на града ни, това каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

– Благодаря на екипа на директор Карамфилка Новачкова и десетките ученици, които показаха завиден ентусиазъм при засаждането. Своя принос даде и ланд. Арх. Димитър Данчев, директор на дирекция “Зелена система”, който разказа интересни факти за новите видове липа и кедър.”

Общо 26 столични училища са включени в кампанията “Моето зелено училище”, а в тях ще бъдат засадени около 1000 броя нови дървета и храсти.

От 2017 г. досега са посадени над 2 700 дървета и около 13 000 храсти в над 510 училища и градини в София.

Залесяването в дворовете на училищата е ключов момент и от мерките, които общината предприема за адаптация към климатичните промени. През летните месеци училищните дворове се превръщат в термични екрани, които затоплят допълнително градския въздух и влияят неблагоприятно върху микроклиматичната обстановка. Ето защо през следващите години приоритетно ще се работи върху залесяването на училищните дворове.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4