Околовръстното от Младост до Горубляне и по-нататък (ВИДЕО)

Околовръстното от Младост до Горубляне и по-нататък (ВИДЕО)

Точно преди година започна строителството на околовръстното от АМ „Тракия” до жк. „Младост”. Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов с две локални платна за движение. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия” и ще се улесни транзитния трафик от АМ „Европа” и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

В края на м. април столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова провериха разширението на Околовръстното.

Кметът Фандъкова благодари на премиера, на министъра на регионалното развитие и благоустройството за подкрепата за този участък, както и за личния ангажимент на министър-председателя за изграждането на последния участък от Западната дъга на Околовръстното шосе. За участъка от кв. „Бъкстон” до жк. „Люлин” в момента се провеждат процедури по регулация.

От 14 юни беше прекъснато движението в участъка от пътен възел „Горубляне” до пътен възел „Младост”. Причината – разрушаването на надлеза в района, който бе опасен и в аварийно състояние.

“Повече от 40 години от неговото построяване той не е ремонтиран основно и е опасен. На негово място ще бъде изградено ново съоръжение”, посочи председателя на АПИ Георги Терзийски. На проверката присъства зам.-кметът по транспорта на Столична община Кристиан Кръстев.

В последния от трите почивни дни, във връзка с годишнината от Съединението на България, пътният участък беше пуснат след извършените строителни дейности.

Новият път ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока и средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела: „Стар Лозенски път”, Патриарх Герман”, „Самоковско шосе” и „Младост”.

Извършва се реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет.

По договор участъкът трябва да е готов в края на 2021 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи на участъка от път II-18 от км 35 до км 41 е „ГБС – ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО” АД

 

 

Проект „Смарт София“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2020, от Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с Район „Студентски“ и Висше училище по телекомуникации и пощи


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4