Децата от район “Надежда: Движението е здраве и сила

Децата от район “Надежда: Движението е здраве и сила

Десетки деца от район “Надежда“ се включиха в проект„Движението е здраве – спорта  е живот“ ,  финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.

Домакините  от 115 ДГ „Осми март“, както и малчуганите от 137 ДГ „Калина Малина“, 171 ДГ „Свобода“ и 38 ДГ „Дора Габе“ спортуваха и се забавляваха в есенния ден.

Стартът беше даден с обиколка и надбягвания  по обозначен с маркировка маршрут. По време на надпреварата  децата демонстрираха основните двигателни и практически техники, усвоени чрез спорт и игри. Във втория  кръг, участниците се състезаваха, преминавайки пътни знаци и маркировка  под звуците на  забавни  детски песни. В третата част,  децата показаха завидна физическа форма и се състезаваха,  докато си предаваха топка подредени в две редици.

„Проектът е насочен към деца от общинските детски заведения в район „Надежда“, а неговата цел е да насърчи двигателната активност сред най-малките.“, каза директорът на 115 ДГ „Осми март“ и бенефициент на проекта Велизара Стоименова.

Всички участници получиха тениски,  медали и грамоти, както и топки за футбол, за да продължат да спортуват активно.

Събитието завърши с атрактивен сценичен танц, в изпълнение на мажоретния състав на детското заведение.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4