Спарта с остро изявление след мача им с Урвич (Панчарево)

Спарта с остро изявление след мача им с Урвич (Панчарево)

Ръководството на Спарта (Сф) излезе с остро изявление след мача срещу Урвич (Панчарево) от 2-ия кръг на столичната АОГ – Юг (1:2). Копие от него беше изпратено и до vitoshanews.com.

Публикуваме го без редакторска намеса:

“Спарта загуби с 1:2 гостуването си на Урвич(Панчарево). Иво Петков откри за нас още в началото на мача, но второто полувреме домакините обърнаха с 2 гола в края. Капитанът Даниел Стоянов за пореден път беше за пример с поведението и не се подаде през целия мач на непрестанните провокации на противниците.

Ще запомним мача с изключително неспортменстото поведение на 4-5 човека от Урвич. Обиди, провокации, удари без топка, когато съдията не гледа, закани, нападки към съдиите, са неща, които нямат място в аматьорския спорт. Изключително тъжен е фактът, че в Спарта играят цели 10 ЮНОШИ на Конелиано(Герман) и в Герман се отнасят с нас така.

Съжаляваме за ситуацията на останалите футболисти на Урвич, които са съпричастни и наблюдават отстрани как участват в селска картинка, а не във футболен мач от аматьорско ниво. Изборът е техен дали ще останат безучастни и ще продължат да са част от това.

Футболен клуб Спарта винаги е поставял честната игра и спортменството на първо място и ще продължим така и занапред. Очакваме от останалите отбори, както и от цялата общност на аматьорския спорт – треньори, състезатели, медии и Зонален съвет да се борят да подобрят аматьоркия футбол в тази посока. Ще настояваме пред компетентните органи на Футболния съюз неуредиците с охраната на домакините да бъдат изчистени и повече да не се допускат такива безредици след края на двубоя.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4