Локо (Сф) намери своя стил, да му мислят конкурентите!

Локо (Сф) намери своя стил, да му мислят конкурентите!

Локомотив (София) продължава без грешка във Втора лига. Освен 19 точки от първите седем кръга отборът отново спечели доверието на феновете си. А какво по-хубаво от това, когато трибуната отново започва да се изпълва и вълнува…

Старши треньорът Иван Колев промени много играта и най-вече настроението в отбора на Локомотив. Почти същите момчета от миналия сезон сега играят приятно и леко. Комбинират бързо и все някой изкача пред вратата на съперника и атаките завършват с удари. Момчетата с всеки мач загатват за своята класа.

Най-очевидно е израстването на Илиян Стефанов. Нани (както го наричат феновете) прави разликата в доста от мачовете. През последната година младокът разви много бързо своя потенциал и талант. Има неуморима енергия, покрива голям периметър, умее да прави технични комбинации. Започна да вкарва и важни голове – така бе и в събота срещу Литекс.

Сашо Александров пък прави отлични пробиви по крилото, разминава с лекота защитата на противника и захранва с отлични пасове нападателя Диков. Той пък от своя страна излезе от мини кризата и тепърва се очаква от него да бележи голове.

Пробивите от дясно на Педро Ферари изострят атаките на “червено-черните” и той също се превърна в ключов състезател в селекцията на Иван Колев. Постоянство и увереност показват и най-младите – Красимир Милошев и Валентин Николов.

Вальо Николов израства буквално с всеки изминат мач. Играе разумно и хладнокръвно, не действа припряно въпреки младостта си – вкара и красиви голове. Истински талант! Защитата също показва класа и добър синхрон помежду си.

Не случайно Локомотив е допуснал най-малко голове от всички отбори в лигата. Няма как да подминем и стабилната игра под рамката на вратаря Ивайло Василев. Още откакто бе привлечен в Локомотив, той показва постоянство, неведнъж с намесите си реши важни мачове.

Сега “червено-черните” навлизат в серия от решителни мачове. Предстоят големите проверки. Първо срещу коравия отбор на Кариана и после домакинство на обявения за фаворит Пирин.

Локомотив този път е стъпил здраво на земята. Отборът не се е главозамаял от отличния старт, подхожда сериозно към всеки съперник и търпеливо преследва своята цел.

“Железничарите” имат и друго предимство пред съперниците си, което не се измерва в точки. Това са техните верни фенове. Няма друг отбор, който е подкрепян навсякъде, когато гостува.

Така ще бъде и в петък на гостуването в монтанското село Ерден. Футболистите усещат тази позитивна енергия от трибуната и съвсем резонно ще бъде след срещата в петък с усмивки да издигнат своя плакат към феновете  – “Благодарим ви за подкрепата“.

Венелин ЙОРДАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4