Влакова катастрофа се размина на косъм! Вандал рани помощник-машинист (СНИМКИ)

Влакова катастрофа се размина на косъм! Вандал рани помощник-машинист (СНИМКИ)

Влакова катастрофа едва не беше предизвикана от неизвестен изрод, счупил предното стъкло на кабината.

За инцидента съобщи Цветан Александров, началник на гара „Илиянци“. Той публикува и потресаващи кадри в личния си профил в социалната мрежа.

Този локомотив, докато обслужва сутринта влак 8601 (София – Бургас), при входния светофор на гара Септември, разминавайки влак 8640 “Диана” (Стара Загора – София), бива замерян с балон с вода (по твърдение от видяното от локомотивната бригада и остатъците в кабината), в следствие на което е счупено челното стъкло пред помощник-машиниста и той е с тежки порезни рани по лицето и по-леки по тялото. Слезнал е от машината на гара Септември целия облян в кръв и вода от балона. Случката е ужасна – пострадалият е млад, ентусиазиран, помощник-машинист със стаж само месеци в БДЖ, но е толкова уплашен, че почти е сигурно, че ще напусне. Сам е казал, че това е последното му дежурство.

Версията за случилото се още се изяснява, но първоначално се твърди, че е хвърлен балон с вода от насрещно преминаващия влак “Диана”, парче от балон се вижда и на пода зад стола, в кабината. Повечето железничари се съмняват за наличие и на твърд предмет в балона. Скоростта на двата разминаващи се влака е била до 80 км/ч, която всъщност се наслагва и горе-долу удвоява.

Пострадалият машинист е откаран със спешна медицинска помощ в болница и след това е освободен и отпратен за очни прегледи, тъй като в Септември няма такава възможност.
Локомотивът е откачен и на влаковия състав е прикачен локомотив от БДЖ – Товарни превози, заедно с машинист и помощник-машинист от пътническия превозвач. На гара Пловдив товарните машинист и локомотив са отделени от състава и наново е прикачен локомотив на пътническите БДЖ със своя редовна локомотивна бригада.

Полицията е спряла за претърсване “Дианата” в Ихтиман и предстои да разберем какво се е случило точно, кой и защо е хвърлял от влака“, пише Александров.

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4