Отбор на надеждата започна подготовка за силен турнир

Отбор на надеждата започна подготовка за силен турнир

Националният „Отбор на надеждата“ започна днес подготовка за участието си в международния турнир по футбол за хора в неравностойно положение, който ще се проведе в гр. Перущица от 14 до 18 септември тази година. Треньорът на тима Борислав Фердинандов подбра общо 16 играчи в рамките петте селекционни турнира, организирани от „Спортс Мениджмънт България“ – компанията, която е партньор на шотландската фондация Homeless World Cup за територията на страната.

Националните състезатели ще бъдат разделени в 2 отбора по 8 души, които ще се изправят срещу състави от Румъния, Босна и Херцеговина, Унгария и евентуално от Литва. В турнира в Перущица ще се включи и тим от младежи, настанени в регистрационно-приемателния център за бежанци и мигранти в гр. Харманли.

Тази година имахме възможност да направим по-мащабна селекция, защото сме домакини на международния турнир, в който ще се включим с 2 отбора. Имаме трима национали от институции в Пловдив, три момчета са от района на Пазарджик, две са от Самоков и едно от Сливен. Останалите седем са от София“, сподели старши треньорът на „Отбор на надеждата“ Борислав Фердинандов.

Тази година световното първенство по футбол за бездомни хора в Тампере (Финландия) беше отменено от фондация Homeless World Cup, която го организира, заради световната пандемия от COVID-19. За да нямат празна година участниците в проекта „Отбор на надеждата“, „Спортс Мениджмънт България“ взе решение да организира международен турнир в гр. Перущица с участието на 7 чуждестранни тима, но 3 от тях отказаха да се включат, заради рестрикции свързани с пътувания извън страните им.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4