Четири отбора си гарантираха участие в четвърфиналите на “Витоша къп 2020”

Четири тима останаха непобедени след втория уикенд на “Витоша къп 2020” и си гарантираха участие в 1/4 финалите кръг преди края на груповата фаза. Това са отборите на домакина Железница, Армейци (Кюстендил), Витоша (Бистрица) и Драгоман.

В края на седмицата ни очакват нови 6 мача от програмата на турнира, след които ще научим кои други 4 тима ще се класират за втората фаза и кои 4 ще се сбогуват след 3 мача в груповата фаза.

Всеки един от останалите 8 отбора все още има теоретичен шанс да се класира за следващата фаза. Припомняме, че освен първите два във всяка група напред продължават и два от третите отбори с по-добри показатели.

Железница се справи категорично с Обеля, като ги победи с 6:2. На два пъти се разписаха Десислав Аризанов и Виктор Младенов, а по веднъж Владислав Шумантов и Марио Христов. Два гола за обелци вкара Кристиян Костадинов. В същата група Враждебна отстъпи на Драгоман с 1:4, като почетното попадение за дебютанта вкара Георги Тасев, а за “граничарите” се разписаха Ангел Димитров (2), Димитър Алексиев и Димитър Йорданов.

В група “А” Градешница отстъпи на Банкя с 0:3. За отбора от курортния град вкараха Тодор Владимиров (2) и Иван Георгиев. Армейци (Кюстендил) надиграха Козаро (Ботевград) с 3:1 (Мартин Калеов, Андрей Иванов, Любомир Химчов (Козаро – авт.) за Армейци; Валери Захариев за Козаро).

Спарта (София) “хвърли бомбата” във втория кръг на груповата фаза, като победи първенеца на Четвърта лига София – Запад Петърч с 2:1 и запази шансове за класиране на 1/4 финал. Марио Стоянов вкара за Петърч, дубъл за Спарта отбеляза Петър Симеонов. С гол на Даниел Пеев, в същата група “В”, Витоша (Бистрица) победи стария си познайник Въстаник (Войнеговци) с 1:0.

Ето какво ни предлага програмата за последния кръг от груповата фаза на Витоша къп 2020 този уикенд. Предстоят да бъдат изиграни нови 6 мача, а за 4 от 12 отбора това ще бъдат последни срещи в турнира тази година.

👉 Събота, от 11:00 ч., в мач за третото място в група “В”, което може да съхрани надеждите за класиране напред, излизат отборите на Враждебна и Обеля.

👉 В мач от същата група няколко часа по-късно Железница и Драгоман ще решат първото място. До момента и двата отбора са с актив от по 6 точки, но “граничарите” имат по-добра голова разлика 10:1 срещу 10:4 на Синове на Витоша.

👉 Последният мач в събота е двубой от група “А”. В него Козаро се нуждае от задължителен успех, за да подпечата билета си за следващата фаза. Чудо и победа с разгромен резултат пък е необходима на Градешница, за да премине нататък като един от двата трети отбора.

👉 Неделя, от 11:00 ч., отборът с най-доброто нападение до момента ФК Армейци (11 гола) играе срещу Банкя, който се нуждае от поне точка, за да е спокоен за участие на 1/4 финал.

👉 От 14:30 ч. в неделя ФК Петърч ще гони последния влак и задължителна победа над Въстаник, която при могла да изпрати отбора дори на второ място в групата, въпреки трудния старт и двете загуби до момента.

👉 От 18:00 ч. ни очаква на пръв поглед протоколен мач между отборите на Спарта и Витоша (Бистрица). Не така обаче стоят нещата в действителност, особено след силната игра на “спартанци” в мача срещу Петърч и победата с 2:1, която дори може да изхвърли областния първенец от турнира.

САМО С “ВИТОША НЮЗ” СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА НОВИНИТЕ И СЛУЧВАЩОТО СЕ В Югозападната Трета лига, СОФИЙСКАТА ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СОФИЯ – ГРАД И СОФИЯ – ОБЛАСТ!

За контакт и реклама: editor@vitoshanews.com, тел. 0889 99 80 82


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4