Контрера алармира: Пробутва се поредното дългосрочно упражнение по темата “Витоша”

Общинският съветник в СОС Карлос Контрера изрази възмущението си от проведения днес Консултативен съвет на Природен парк “Витоша”.

“Изключително съм възмутен от днешния Консултативен съвет на Природен парк “Витоша”, който първо трябваше да е присъствен, след това уж комбинирано чрез видеовръзка и накрая се получи едно нищо, защото връзката пропадна. И се оказва май, че цялата работа е, за да може един общински съветник, който си почива , все пак да участва. Така или иначе към датата на свикване на съвета така и не разбрах кои са всичките му членове и кой ги е определил, та сега трябва да се търсим със свещ. Иначе днес трябваше да се обсъждат варианти за подробен устройствен план на парк “Витоша”, заяви съветникът от групата на Патриотите.

– В момента се пробутва поредното дългосрочно упражнение по темата „Витоша“ – новата идея е процедиране на специализиран подробен устройствен план. Ясно и категорично заявих (преди да се срине връзката и де факто да не можем да участваме в заседанието), че съм против подобен подход.

Моето становище е ясно – против съм, тъй като СПУП, заедно с всички процедури и обжалвания ще отнеме години и няма да се изпълнят ангажиментите на кмета на София за бърза модернизация на лифтовете на Витоша. СПУП спира другите ПУП и в крайна сметка нищо няма да се случи. Да напомня, че ДПП Витоша похарчи 1 млн. лв. за актуализиран план за управление, който седи на трупчета…”

Смятам, че за пореден път с процедурни хватки се пилее време. Също така напомням, че от 2018г. има експертно становище от работна група към Министерство на младежта и спорта, което ясно казва как и как трябва да се промени, за да се възстановят и модернизират лифтовете, влековете и да се подобрят условията за туризъм.“


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4