Тайра от “Надежда” спечели стипендия за дете с изявени дарби

Тайра от “Надежда” спечели стипендия за дете с изявени дарби

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи на 11-годишната Тайра Ридваева ежегодната стипендия за дете с изявени дарби по предложение на фондация „Енчо Керязов“.

Тайра е възпитаник на Частно немско училище ВЕДА и посещава школата по английски език на Столичен център за работа с деца / Sofia Children Center в кв. “Надежда”.

Тайра получава наградата за завоювани отлични постижения през 2019 година в състезания по информационни и дигитални технологии. По време на срещата със столичния кмет момичето представи създадените от нея технологични образователни игри, а кметът я поздрави за постигнатите успехите и и пожела да продължава да сбъдва мечтите си.

През 2019 година Тайра печели европейската награда ADA AWARD на Института за дигитално лидерство в категорията до 10 годишна възраст. Същата година има и спечелено второ място/отборно/ на международното състезание по роботика MAKE X.

11-годищото българче има участия и в европейската седмица на програмирането в рамките на инициативата „Запознай се и програмирай“, както и в работилница за деца с увреден слух, организиране по повод международния ден за безопасен интернет.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4