Стартира проектът „Смарт София“ (СНИМКИ)

Стартира проектът „Смарт София“ (СНИМКИ)

Успешно стартира проектът „Смарт София“, изпълняван от Фондация РЕГИОН.БГ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа 2020“ и в партньорство с Район „Студентски“ и Висше училище по телекомуникации и пощи.

Стартовата онлайн дискусия е едно от основните събития и ще се проведе на 17.7.2020 г. от 11 ч. в платформата ZOOM.

Целта на дискусията е да представи проекта и да се обсъдят основните теми на изследователския процес „Смарт София – Смарт столица?“, който е сред главните му дейности.

Модератор е Христо Ковачев, председател на УС на Фондация РЕГИОН.БГ.

Поканени за участие са Петко Горанов, кмет на Район „Студентски“, проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, Надя Султанова, директор „Дигитализация, иновации и инвестиции” в Столична община, общински съветници и членове на Програмния съвет на Програма „Европа“.

Медийните партньори Христо Йорданов, издател на Софийски вестник и Милен Димитров, собственик на Агенция vitoshanews.com, както и представители на целевите групи на проекта.

Дискусията по обсъжданите теми ще продължи в онлайн платформата www.smartsofia.bg.

Специфичната цел на проекта е подкрепа и популяризиране на Стратегията за дигитализация на София и нейната практическа реализация. Иновативната онлайн платформа „Смарт София“ ще е главният инструмент за постигане на целите на проекта. Другите дейности, освен развитие на www.smartsofia.bg, са основна и финална онлайн дискусии „Смарт София – Смарт столица?“ през септември и октомври т. г., както и анализ на тема „Колко са смарт районните администрации?”.

 

На снимките:

Работни срещи с партньорите в Район „Студентски“ със зам.кмета Искрен Арабаджиев и във Висше училище по телекомуникации и пощи с ректора проф. Миглена Темелкова и със зам.ректора доц. Ирина Топалова.


Проект „Смарт София“ се изпълнява с финансовата подкрепа на
Столична община, Програма „Европа“ 2020, от Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с Район „Студентски“ и Висше училище по телекомуникации и пощи


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4