Джамбазки: Пакетът „Мобилност“ е поредното доказателство за двоен стандарт в ЕС

Джамбазки: Пакетът „Мобилност“ е поредното доказателство за двоен стандарт в ЕС

Вчера в плeнарната зала на Европейския парламент бяха гласувани предложенията за отхвърляне и изменение на т.нар. пакет „Мобилност“.

Председателят на делегацията на ВМРО в ЕП Ангел Джамбазки остро критикува резултата от гласуването като го нарече поредно доказателство за двоен стандарт в Европейския съюз.

Според него приемането на пакета потъпква правото на свободно движение и свободна икономическа инициатива и самата идея за единния пазар в Съюза. Още повече част от приетите текстове противоречат на т.нар. „Зелена сделка“. 570 хиляди празни камиона ще пътуват допълнителни 780 милиона км, изгаряйки 188 милиона тона гориво на година.

Предвидените текстове задължават шофьорите да не спят в камионите си, а в специално предвидени за целта места за настаняване, каквито към момента не съществуват.

Българският представител смята, че приемането на пакет „Мобилност“ ще доведе до заграбване на бизнеса от страна на турските превозвачи, тъй като към момента не става ясно как този пакет ще се прилага за тежкотоварни камиони и техните водачи, които не са регистрирани на територията на ЕС.

Снимка: investor.bg

Categories: Бизнес

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4