„Надежда“ вече има мемориален комплекс в памет на Никола Котков (СНИМКИ и ВИДЕО)

„Надежда“ вече има мемориален комплекс в памет на Никола Котков (СНИМКИ и ВИДЕО)

Мемориален комплекс в памет на легендарния футболист на Локомотив (София) Никола Котков беше открит в жк. „Надежда” 1. Цветни графити и ликове на великия футболист преобразиха трафопоста на ъгъла на улиците „Никола Котков” и „Хаджи Мано Стоянов”.
За проекта първи съобщи vitoshanewes.com.

Основна заслуга и осигурено финансиране за реализацията на проекта има Ултрас обединие „Желези бригади.

„Никола Котков е емблема на „Локомотив” и ние трябва да помним приноса му към червено-черната идея. Той е оставил не само спомени за футболни успехи, но и истински ценности – доблест, спортменство, непримиримост. Ще инициирам създаването на документален филм за Никола Котков, за да пренесем делото му към младото поколение”, каза Радослав Сапунджиев, инициатор и организатор на проекта от УО „Железни бригади”.

„Днешният ден е празничен, не само за любимата „Надежда”, но и за целия футболен свят в България. Никога няма да забравя деня, в който баща ми ме запозна с Никола Котков и Спиро Дебърски”, каза водещия Богдан Томов. „Радвам се, че младите надежди от детско-юношеската школа на червено-черните имат шанс да научат повече за футболиста и човека Никола Котков – Котето”, добави той.

„Има много добри футболисти в историята на Локомотив (София), но двама ще остават завинаги в народната памет – легендите .Никола Котков и Атанас Михайлов. Радостно е, че виждам толкова фенове и млади хора днес. Това говори, че Локомотив (София) е жив. Без минало, няма бъдеще”, каза изпълнителния директор на клуба Бойчо Величков.

„Развълнувана съм и мога да кажа само огромно „Благодаря!” Ще се видим отново на стадиона в „Надежда”, каза Мария Коткова, дъщеря на великия футболист.

„Поздравявам феновете за реализирането на инициативата, с която днес отдаваме почит и уважение към Никола Котков – една личност, превърнала се в легенда. Този проект е важен за нас не само, защото подобрява градската среда. Искрено вярвам, че можем да бъдем по-добри и заедно да показваме най-доброто от гражданското общество. В ден като днешния, децата около мен ще се вдъхновят и ще поемат по пътя на своите идоли”, каза зам.-кметът на район „Надежда“ Виктория Раловска-Павлова.

На събитието присъстваха новият треньор на железничарския тим Иван Колев, както и целия отбор, известните футболисти от близкото минало Ангел Колев, Спиро Дебърски, Нако Дойчев, актьорът Славчо Пеев.

Истинско вълнение и възможност да се докоснат до историята и големите имена на Локомотив (София) имаха децата от детско-юношеската школа на железничарите. Те носеха специални тениски с лика на Никола Котков и номер10 – запазената марка на големия футболист. С надписа „Легендите не умират”, те ни казаха само едно – има надежда, има бъдеще, има светлина.

Откриването на мемориален комплекс „Никола Котков” завърши с шествие, полагане на венци и едноминутно мълчание пред паметника на Никола Котков в жк. „Надежда” 1.

ВИЖТЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК И ТУК!

Снимки: Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4