Надежда (Доброславци) против увеличаване на Трета лига

Надежда (Доброславци) против увеличаване на Трета лига

Ръководството на Надежда (Доброславци) е против увеличаването на състава на Югозападната Трета лига. Това обяви собственикът на клуба Светослав Цончев пред vitoshanews.com.

“В публичното пространство вече се прокраднаха някакви идеи за увеличаване броя за отборите в нашата Трета лига. Някои хора искат дивизията да е от 20 тима. Категорично съм против това! Аргументите са ми солидни. Ще ви изложа само един от тях. Според мен е непосилно за клубовете да играят междинните кръгове. Нашата група не може да се провежда в сгъстен цикъл сряда – събота. Почти всичките ни футболисти са служители на фирми, работници, имаме и студенти и ученици. Няма как те (имам предвид работещите) да бъдат освобождавани от своите работодатели, за да идват на мачовете. Това ще ни създаде огромни кадрови проблеми. Трудно ще събираме група за срещите от първенството. Няма никой да има полза от увеличението на състава на Трета лига”, заяви Цончев.

Босът на Надежда (Доброславци) призна, че клубът вече е с намален бюджет. “Почти наполовина е намалението от това, с което работехме миналия сезон. Причините са финансови. Кризата удари всички бизнеси в България. Пострадахме и ние. Две-три от фирмите, които ни бяха спонсори, изпитват сериозни финансови проблеми. Съобразяваме се с новата обстановка. Със сигурност ще водим преговори с нашите футболисти, ще предоговаряме условия и т.н. Премиите ни няма да пострадат, всичко си остава постарому, но при всички случаи ще намалим заплатите”, обясни Цончев.

Надежда (Доброславци) започва лятната си подготовка на 22 юни (понеделник) от 19:30 часа на клубната си база. Треньорският екип остава същият, начело е Методи Атанасов.

Методи Атанасов ще води Надежда (Доброславци) и през новия сезон.

На този етап има две сигурни нови попълнения. На проби се чакат осем играчи, предимно възпитаници на столичните школи. От младоците ще бъдат избрани няколко, които ще бъдат одобрени от треньорското ръководство.

Сигурен напускащ засега е само опитният Владо Каптиев.

Надежда ще изиграе поне 5 контроли по време на паузата между първенствата. Засега обаче няма сигурни дати и съперници за проверките.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4