„Вуте – господар“ и „Внимавай, що ще си посакаш“ отличени на Шопския празник (ВИДЕО)

„Вуте – господар“ и „Внимавай, що ще си посакаш“ отличени на Шопския празник (ВИДЕО)

Традиционното литературно кафене, част от културния афиш на Шопския празник в гр. Елин Пелин тази година е в актуалния формат, с видеоматериали.

Представено е с творби на седем местни автори на хумористична проза и шопска лакърдия, участници в обявения литературен конкурс.

С първа награда в жанра „Къс хумористичен разказ“ е отличен Спас Вутев, за разказа „Мечтата на шарана“, втората награда е присъдена на Тонислав Тодоров за разказа „Шопски миниатюри“, а третата грабна Магдалена Велкова за разказа „Внимавай, що ще си посакаш“.

В жанра „Шопска лакърдия“ първото място е присъдено на Пламен Петров за „Вуте – господар“, с второ и трето място за отличени Теодора Серафимова – „Сборо ойде“ и Младенка Павлова за „Шопкиня“.

Сладкодумните изпълнители на шопски хумор Стоянка Стоичкова и Мария Павлова, които неведнъж със своите закачки, шеги и остроумия са радвали публиката с участията си с в изданията на Шопските празници представят творбите от конкурса в тазгодишното литературното кафене.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4