Формула 1 се завръща с двумесечен маратон

Формула 1 се завръща с двумесечен маратон

Сезон 2020 във Формула 1 ще започне в началото на месец юли.

Във вторник официално бяха обявени датите за първите осем състезания от календара, придружени от обещание, че скоро ще има информация и за останалите стартове. Първото състезание ще бъде Гран При на Австрия на 5 юли на „Ред Бул Ринг“, а седмица по-късно на същата писта ще се проведе още един старт – на 12 юли.

Следват Гран При на Унгария (19 юли), Гран При на Великобритания (2 август), още едно състезание на пистата „Силвърстоун (9 август), Гран При на Испания (16 август), Гран При на Белгия (30 август) и Гран При на Италия (6 септември).

Така на практика от началото на юли до първия уикенд на септември ще има едва две недели, в които няма да има стартове от F1.

Организаторите ще оповестят допълнителни детайли относно състезанията, които ще се проведат без публика заради пандемията от COVID-19.

Очакванията са сезон 2020 да има общо между 15 и 18 старта, като от Формула 1 изразиха надежда, че феновете ще бъдат допускани на трибуните още при първата безопасна възможност.

Източник: РазградНюз


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4