Вицепремиерът Каракачанов отправи патриотично фото предизвикателство

Вицепремиерът Каракачанов отправи патриотично фото предизвикателство

Депутати, кметове и общински съветници от ВМРО от цялата страна се включват в патриотичното фото предизвикателство на Каракачанов.

Вицепремиерът призова в деня на Ботев да положим цветя пред най-близкия паметник, посветен на паметта на загиналите за Освобождението на България

Въпреки пандемията да сведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода.

Това призова във Фейсбук страницата си заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеята на вицепремиера идва поради забраните за събиране на големи групи от хора, наложени от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна.

Призовавам всеки българин да си направи снимка и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър, да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от себе си в името на Майка България, категоричен е още Каракачанов в своето предизвикателство, което отправя към всички българи.

Депутатите, общинските съветници и кметовете от ВМРО в цялата страна ще се присъединят към патриотичното фото предизвикателство. Ето на кои местна на 2 юни те ще сведат глави за почит към великите българи, дали живота си за свободата на Отечеството.

Заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов ще почете паметта на загиналите в освободителните войни, като се поклони пред Паметника на загиналите във войните шуменци в 10.00 ч. в град Шумен на площад „Кристал“.

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова ще се поклони в 12.00 ч. пред паметника на Христо Ботев на едноименния булевард в София.

Заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и депутатите Борис Вангелов и Александър Сабанов ще се поклонят пред Паметника на героите от Македония, Одринско и Беломорието в столицата.

Заместник-председателят на ВМРО доц. д-р Милен Михов ще участва в честванията във Велико Търново – от 11.00 ч. на Арката на генералите – на входа на Пети корпус, от 11.15 ч. на плочата на Военния клуб, 11.30 ч. – на паметника Майка България. От 12.00 ч. той ще участва в общоградското честване на паметника на Христо Ботев.

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки ще отдаде почит на големия революционер и писател Пейо Яворов, като поднесе цветя на паметната плоча, която се намира в двора на българското училище в Брюксел в 12.00 часа белгийско време.

Народният представител Юлиан Ангелов ще отдаде почит към героите от 11.30 в село Бучин проход, община Костинброд, на Войнишки паметник, а в 12.00 ч. ще се поклони пред Военния мемориал в Драговищица.

Депутатът Красимир Богданов в 11.00 ч. ще се поклони на лобното място на Христо Ботев и връх Околчица.

Народният представител Александър Сиди ще поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив в 11.30 часа.

Д-р Калин Поповски – народен представител, ще отдаде почит в Плевен от 12.00 ч. на паметника на Христо Ботев на бул. „Христо Ботев“.

Народният представител Деан Станчев ще почете паметта на шуменци, загинали за освобождението на България пред паметника на площад „Кристал“ в 10.00 ч., гр. Шумен.

Мария Цветкова – народен представител, ще поднесе цветя на различни места в своя избирателен район – област Ямбол – 10.00 ч. гр. Ямбол пред паметника на Ботев в двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“; 11.00 ч. в с. Ботево, общ. Тунджа, пред барелефа на Ботев при читалище „Христо Ботев“; 12.00 ч. с. Маломир, общ. Тунджа, пред паметника на Желю войвода.

 Депутатът Стоян Божинов ще се поклони в 11.30 ч. пред Паметника на загиналите за Родината герои в Петрич.

Добричкият депутат от ВМРО Йордан Йорданов ще отдаде почит от 11.00 ч. в гр. Добрич на бюста на Христо Ботев в едноименното училище.

В Каварна кметът Елена Балтаджиева ще поднесе цветя в 11.45 ч.

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов заедно с общинските съветници на ВМРО в общината в 12.00 ч. ще положат цветя на входа на начално училище „Христо Ботев“ в града.

Атанас Стоянов – кмет на община Сандански, ще поднесе цветя и ще се поклони пред паметта на героите, паднали за свободата на България, на паметника на Христо Ботев в града.

 

Ето и пълния текст на инициативата във Фейсбук страницата на Каракачанов:

“След няколко дни е 2 юни. Ден, в който почитаме паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Всяка година сме свикнали да бъдем част от големите чествания в цялата страна, но тази година, поради пандемията и наложените противоепидемични мерки, това няма да е възможно.

За мен, като патриот и историк, като министър на отбраната и председател на ВМРО, която е продължила делото за освобождението на България и след 1878 г., е въпрос на дълг и чест да отправя към всички българи призив да отдадем своята почит на загиналите наши сънародници за свободата на Родината ни.

Ето защо Ви призовавам на 2 юни всеки един от нас да положи цветя и да сведе глава пред най-близкия паметник или паметна плоча, посветени на саможертвата на нашите деди. С този жест ще покрием с цветя повече паметници и ще почетем паметта на всички, дали живота си за нашата свобода.

Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България!

Нека на тази паметна за българите дата – 2 юни, покажем единение. Българският народ е силен, когато е обединен!”

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4