Футболът се събуди и в Четвърта лига! Първата “официална” контрола е в Чепинци

Футболът се събуди и в Четвърта лига! Първата “официална” контрола е в Чепинци

Лека-полека футболът в столичната Четвърта лига се събужда за живот. След като вече от около две седмици отборите неофициално и полулегално провеждат тренировки, вече е факт, че част от тях насрочиха и контролни мачове.

Първият такъв ще можем да наблюдаваме на 31 май (неделя) в софийското с. Чепинци. Там ще се срещнат местният Левски (лидер в АОГ – Север) и Банкя (пети в класирането). Началният час на проверката е 18:00. Няма да бъде допускана публика поради познатия проблем – пандемията от коронавируса.

Както е известно, от петък до неделя мачове ще изиграят и част от елитните ни отбори. Шампионатът в Първа лига се подновява на 5 юни с мегадербито Левски- Лудогорец.

За рестарт на официалните срещи в аматьорския футбол все още обаче е рано да се говори. Това призна и президентът на АФЛ Румен Вълков пред vitoshanews.com:

“Честно да ви кажа, много трудно ще се случат мачовете в Четвърта лига през лятото. Някои хора очакват да има баражи, определяна не регионални първенци…Съществува голям проблем обаче…Как да станат тези мачове, кога да тренират отборите? Няма време, физическа възможност…Втора лига спря с това класиране, Трета лига спря с това класиране…Обаче как ще попълваме третите дивизии – не зная. Коментирал съм въпроса и с колегите от Министерство на спорта…Как ще се случат нещата? Приоритет за всички нас е здравето, и това е нормално. Когато кажат, че ще има мач, трябва да се вземат предвид и изскванията за тестове. Какво ще правим тогава?”

Павлин АЛЕКСАНДРОВ

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4