Спринтьорката RS Skoda Octavia iV (СНИМКИ)

Спринтьорката RS Skoda Octavia iV (СНИМКИ)

По случай 125-годишнината на Skoda Auto трябваше да видим световната премиера на IV поколение на “горещата” спринтьорка RS на Skoda Octavia по време на незапочналия автосалон в Женева. Да, 90-ото моторно шоу в Швейцария не се състоя заради корона вируса, но изложителите побързаха да си покажат премиерите.

За пръв път в историята на модела Octavia задвижването става от плъгин-хибриден агрегат и за това подсказват както надписът iV, така и розетката за зареждане върху предния ляв калник. Решетката пред радиатора е станала гланцово-черна. В бронята откриваме по-големи отвори за въздух, между спиците на специално проектираните за този модел 19-цолови джанти, отчетливо се виждат червените спирачни супорти. Вече напълно в унисон със спринтьорското внушение върху капака на багажника има стилен спойлер.


Хибридният агрегат, който е идентичен с този при братовчедите VW Golf GTE и Seat Cupra Leon PHEV е съставен от 4-цилиндров бензинов TSI с мощност 150 к.с. и електромотор с мощност 116 к.с. Общата мощност е 245 к.с., а общият максимален въртящ момент е 400 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна DSG. Skoda Octavia RS се ускорява от 0-100 км/ч за 7.3 сек. Литиево-йонните акумулаторни батерии с капацитет 13 кВт/ч осигуряват автономия само на електричество 55 км пробег при скорост до 130 км/ч. Зареждането от обикновената електрическа мрежа трае около 6 часа, но при използване на 3-фазна зарядна станция времето се съкращава наполовина.


Както и до сега интериорът на Skoda Octavia RS е спортен, но пригоден за ежедневно ползване. След лифтбека се очаква появата и на комби-разработката, а по-късно през годината се очаква появата и на конвенционални версии, задвижвани от 2.0-литрови бензинов и дизелов двигатели. През последните седмици много от клиентите на Skoda имаха ограничени възможности да предявят своите гаранционни претенции към дълърствата на чешкия производител на доказано здравите автомобили, асемблирани в заводите на компанията в чешкия град Млада Болеслав заради последиците от пандемията Covid-19.


Поради тази причина Skoda Auto предоставя на своите клиенти удължаване на заводската гаранция , както за стандартната, така и за вече разширената гаранция, като специален жест към тях.  Станислав Пекар, мениджър на следпродажбеното обслужване в Skoda Auto подчерта: „Ние осъзнаваме трудностите, с които се сблъскват нашите клиенти в светлината на настоящата пандемия от Covid-19, поради което предлагаме ново 3-месечно удължаване на гаранцията.


С тази мярка, създаваме яснота в планирането на предстоящите посещения в сервиз при нашите договорни Skoda партньори по бърз, удобен и решителен начин.“

Периодът на удължаването приключва три месеца след изтичане на оригиналната гаранцията или оригиналната разширена гаранция, но не по-късно от 31 Август 2020 г., в зависимост от това, кое събитие ще настъпи първо.  Ако удължаването на стандартната гаранция от производителя се припокрива със старта на вече закупената разширена гаранция, то влизането в сила на закупената разширена гаранция се отлага с три месеца без допълнително заплащане.

Това удължаване на гаранционните срокове е еднократен и доброволен жест от страна на производителя, без признаване на правно задължение или ангажимент за бъдещето.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4