Nokian Tyres воюва с парниковите газове

Nokian Tyres воюва с парниковите газове

Финландският производител на автомобилни гуми официално обяви, че компанията усилено работи върху намаляването на парниковия ефект. След карантинния период в света заради ограничаване  разпространение на коронавируса  ясно се видя, че при редуциране пътуванията на автомобили и оставането на хората по домовете, замърсяването на околната среда силно се е ограничило.

Именно затова Nokian Tyres се ангажира да намали емисиите на парникови газове до 2030 г. в  няколко категории. На първо място вниманието е насочено към намаляване емисиите на парниковите газове (ПГ) 1 и 2 с 40 процента на тон гуми от базовата 2015 г. Втората задача е да се обхванат 3 емисии на ПГ от закупени стоки и услуги с 25 процента на тон гуми от базовата 2018 г.

Следващото направление обхват 3 емисии на ПГ от транспорта и дистрибуцията в двете посоки на веригата с 25 процента на тон гуми от базовата 2018 година, както и обхват 3 емисии на ПГ от използването на продадени продукти с 25 процента пак за същата 2018 г..

В доклада за оценка на SBTi целите на Nokian Tyres бяха счетени за амбициозни. „Вече станахме свидетели на практически безснежна зима в Южна Финландия, затова сме решени да дадем своя принос за запазването на зимите за следващите поколения.

През последните шест години, ние намалихме парниковите газове с 44 процента и работата продължава“, казва Хилле Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres. Инициативата Science Based Targets (SBTi) е сътрудничество между CDP, Глобалния договор на ООН, Института за световни ресурси (WRI) и Световния фонд за природата (WWF). SBTi дефинира и популяризира най-добрите практики в определянето на научни цели и извършва независима оценка на целите на компаниите.

Специалистите на Nokian Tyres са категорични, че всяка година е задължително навреме шофьорите да заменят зимните гуми с летни и летните със зимни при смяната на сезоните. Отколешните правила трябва да се спазват, за да живее човечеството в хармония с природата.

Целите на компанията обхващат емисии на парникове газове от дейностите на Nokian Tyres (1 и 2). Те са в съответствие с нивата на понижаване , нужни за поддържане на затопляне от средно 1,5 градуса по Целзий – стойност, която според най-новите изчисления на науката за климата, може да предотврати най-вредните последици и катаклизми от настъпващите постоянно климатични промени


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4