Уникална снимка! Гибона и Боби Михайлов на море в Китен!

Уникална снимка! Гибона и Боби Михайлов на море в Китен!

Уникална снимка изпрати до vitoshanews.com един от редовните ни читатели и приятели. Фотото е от лятната почивка на Божидар Искренов и Борислав Михайлов през вече далечната 1981 г.

Младен Трайков е легенда на футбола в Нови Искър. Юноша на ЦСКА, играл е в „Торпедо“ (Карлово). Най-силните години от кариерата му преминават в „Миньор“ (Бухово) и „Светкавица“ (Търговище). Оставя следа с изявите си и в „Дружба“ (Нови Искър) и „Кремиковци“. От няколко години е треньор на четвъртодивизионния „Левски“ (Чепинци).

Ето и историята около тази снимка:
“С Боби и Гибона се познаваме добре. Тогава по морето често излизахме нощно време по заведенията…Млади хора, търсехме забавленията, нормално е (смее се). Снимката я направихме на плажа в Китен през лятото на 1981 г. Футболистите на „Левски – Спартак“ по традиция изкарваха летните си почивки там, тъй като клубът ползваше станцията на МВР. По същото време и ние от „Миньор“ (Бухово) бяхме в Китен на почивка. Мисля, че двамата бъдещи футболни национали ги бяха взели точно тогава в мъжкия тим, разказа Младен Трайков пред vitoshanews.com.

На фотото сме (горен ред): Кръстю Лулчев – Къци, Гиби, Михайлов, Ростислав Грозданов, (долен ред) Венци Наков – Коча, аз и синът на Къци – Коцето.

Тогава нашето ръководство имаше договорка с колегите си от „Левски – Спартак“ и ние играхме през сряда с юношите старша възраст на „сините“. Мачовете ни бяха на сгурията на стадион „Раковски“. 5-6 мача играхме контроли. Добре, обаче традицията беше прекратена, след като един от нашите удари шамар на Наско Сираков. Нещо ги разредихме мачовете после…и накрая престанаха.

За старшата на „Левски – Спартак“, освен Искренов и Михайлов, играеха и Емо Велев, Краси Коев, Пепи Курдов, Ангел Славков, Боби Борисов…Емо Енев имаше един…По – често срещите завършваха с наши победи, но все пак ние бяхме мъже и играехме в „Б“ група. Но си личеше, че ще станат големи футболисти. Бъдещето беше пред тях. Запазихме в години добрите си, човешки взаимоотношения с всички тях.

През онова лято на 1981-а нашият отбор беше настанен в Китен в станцията на „Редки метали“, обаче аз си живеех при едни мои приятели  – Тони и Ацето, в Приморско. Двамата братя иначе са от столичния кв. „Орландовци“. Бяха футболистчета, играха в „Орлин“ (Пирдоп). Единият се ожени в Германия, беше се върнал на почивка. Получи инфаркт по време на мач на малки вратички и почина, беше едва 49-годишен. Ацето държеше един от най-хубавите ресторанти в „Орландовци“. ”

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ УНИКАЛНИ СНИМКИ И ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ ОТ МЛАДЕН ТРАЙКОВ САМО ВЪВ VITOSHANEWS.COM!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4