Преместиха риби от езерото в Северния парк (ВИДЕО)

Преместиха риби от езерото в Северния парк (ВИДЕО)

Повече от 50 риби от езерото в Северния парк в София бяха преместени в общински водоем в близост до с. Волуяк.  Операцията протече по съгласуван и безопасен за тях начин.

„Изказвам благодарност за експертното съдействие и съвети на рибарски клуб Fish master и Фенклуб „Болонеза“, които реализираха изваждането, транспортирането и зарибяването във водоема в с. Волуяк“, заяви кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

Рибите са предимно от видовете шаран, каракуда и костур и вече ще пребивават при подходящи условия – в сладководни води на водоема до с. Волуяк.
Контролът над дейността по евакурирането, транспорта и повторното зарибяване в новия водоем извършиха представители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Присъствието им гарантира пълната прозрачност и правилният ни подход при преместването на рибите.

„В последните няколко дни реализираме контролирано и поетапно източване на езерото, за да бъде планово почистено. Организацията и техническите срещи по темата се провеждат от началото на тази седмица, по моя инициатива. Припомням, че езерото в Северен парк е зарибено нерегламентирано и не е предвидено за отглеждане на рибни култури и любителски риболов, допълни кметът на район “Надежда”.
– Разчитаме на гражданите да проявят самосъзнание и да преустановят зарибяването на езерото в Северен парк, за да продължим правилната подрръжка и подобряване на парковата среда.“


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4