Роко от Филиповци: Сезонът трябваше да се доизиграе

Роко от Филиповци: Сезонът трябваше да се доизиграе

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Днес наш гост е Росен Митков – Роко. Той е старши треньор на Зенит (Филиповци) – участник в столичната Четвърта лига – Север.

Как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.
– Вижте, честно ви казвам, че не съм доволен от взетото решение.
Специално в нашата Четвърта лига сме общо 13 отбора.  Ние можехме да изиграем оставащите до края на редовния сезон мачове в ускорен режим – даже за един месец. Дори и без публика, макар че на никой футболист и треньор не му се играе пред празни трибуни. Но повторям – сезонът трябваше да се доизиграе, защото за първото място все още съществува интрига и има поне по два претендента в двете групи – Левски (Чепинци) и Мрамор на Север, както и ЦСКА 1948 и Гранит (Владая) – на Юг.

Не се знаеше как ще завърши крайното класиране.

– Справедливо ли беше решението за Трета лига? В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.
– В групите, където претендентите за промоция се намират на 1 или 2 точки разлика трябва да играят по между си и тогава да се види кой ще играе бараж.

– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
– Не очаквам кой знае какви промени да настъпят. Най-вероятно същите тимове ще се борят за призовите места. Конкретно нашата цел е само да радваме вярната си и всеодайна публика. Излизаме във всеки мач за победа и с цел да покажем красива и резултатна игра. Това е. Важното е всички да сме живи и здрави!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4