Започна тестването за COVID-19 на шофьорите в градския транспорт

Започна тестването за COVID-19 на шофьорите в градския транспорт

Започна тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт. Заедно със столичната РЗИ Столична община осигури 400 теста за изследване на водачи от гаражите “Малашавци” и “Дружба”. В тези два гаража работят засега единствените два случая на шофьори с положителни проби за вируса. Тестовете на техните контактни лица от първи ред са отрицателни.

Планира се поетапно тестване на всички 2000 водачи на наземния градски транспорт. За да се гарантира движението на градския транспорт от самото начало на епидемията е въведена работа на екипи, които нямат контакт по между си.

“Продължава тестването на контактни на болни от коронавируса в кв. “Факултета” и ж.к. “Филиповци”. Въведените частични ограничителни мерки целят единствено да спрем разпространението на заразата и да опазим живота и здравето на хората.

Опитите за провокиране на напрежение и противопоставяне на хората за дискриминация на етнически принцип са непростими в такъв момент. Разследващите служби работят и ще установят източниците на напрежението вчера.

И в двата квартала по моя заповед се извършват всекидневна дезинфекция и засилено почистване, като разширяваме дезинфекцията и в съседни зони”, подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4