Кметът на “Надежда”проведе извънредна среща с директорите на училища в района

Кметът на “Надежда”проведе извънредна среща с директорите на училища в района

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов проведе извънредна среща с директорите на училища в район “Надежда”.

“На тази среща аз се уверих, че са предприели всички действия по осигуряване на необходимите количества препарати за дезинфекция на помещенията при възстановяване на учебния процес.
София е с удължена грипна ваканция до 15 март, което ще осигури още няколко дни за подготовка на екипите в училищата. Те ще бъдат снабдени и с термометри за безконтактно измерване на телесната температура, заяви инж. Димов.
– Днес Националният оперативен кризисен щаб наложи следните превантивни мерки, разделени по области с и без положителни проби за #COVID19:
Персоналът в учебните заведения трябва да е с повишена бдителност за деца, учители или помощен персонал за евентуални заболявания
В случай, че бъдат установени случаи на заболели деца и ученици с доказана положителна проба за #COVID19, съответното училище или детска градина ще бъде затваряно (карантинен период) за период от 14 дни.
Остава забраната за достъп на външните лица до сградите
Днешният скрининг на посещаемостта в детските градини в район “Надежда” показа присъствие на 23.9 % от децата.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4