Извънредно: И в София има два случая на COVID-19!

Извънредно: И в София има два случая на COVID-19!

Кметът на гр. София, Йорданка Фандъкова информира в страницата си, че тази вечер са установени два положителни резултата за COVID-19 в София. Гражданите, 66-годишна жена и 77-годишен мъж, са настанени в „Пирогов“ и са поставени под карантина. Директорът на „Пирогов“ проф. Балтов и директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Пенчев предприемат всички мерки за изолация в болницата.

Предприемат се всички мерки за установяване на контактните лица с пациентите, при които е потвърден коронавирус.

❗️През тази нощ Националния щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 ще вземе решение за мерките за ограничения и предпазване на гражданите, които предприемаме в София.
❗️На този етап здравните заведения в София разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.
Столична община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.
✅ Моля, гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена.
✅При вирусни симптоми, първо се обадете по телефона на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция.

✅Призовавам гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.
✅Продължаваме със засилената дезинфекция в градския транспорт, метростанциите и във всички институции, които работят с граждани.
✅Призовавам гражданите на София да са спокойни и да се информират от официалните източници.
✅При допълнителни въпроси за вируса, можете да се обадите на разкрития от Министерство на здравеопазването телефон 02 807 87 57.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4