Повече динамика в новия Mercedes-Benz Е-класа

Повече динамика в новия Mercedes-Benz Е-класа

Mercedes-Benz представи обновената Е-класа в своята дигитална платформа „Mercedes me media”. С по-динамичен дизайн, с нови функции за подпомагане на шофирането, с вариант за хибридно задвижване и вградена интуитивна комбинация от хардуер и дигитални решения  X поколение дава заявка отново да е любимец на няколко поколения.

Е-класата седан и комби са първите представители на изцяло обновената серия. Моделът ще се появи в България в края на лято 2020.

Дизайнът на моделите залага на динамичността чрез линията Avantgarde в стандартното ниво на екстериора. Променени са фаровете (FULL-LED като част от стандартния пакет и MULTIBEAM LED по желание на клиента). По-изразителни са и стоповете. В новата радиаторната решетка и предната броня, още при базовия за първи път имаме централно разположена звезда отпред. Дизайнерите са променили и задната част на седана, като впечатление прави преработената броня, разделените стопове и новият капак на багажника.

AMG Line с новата си броня, изпълнена в стил AMG Performance, изглежда още по-спортно. Освен това се предлагат и преден капак със спортни контури Avantgarde, AMG Line и All-Terrain, които имат повдигнати нагоре повърхности. E-класата разполага с ALL-LED фарове като част от стандартния пакет, предлагат се по избор на клиента и дълги светлини ULTRA RANGE.

Новост е воланът с детектор за отделяне на ръцете от него, асистент за активно спазване на дистанция, активен асистент за спиране и потегляне (Active Stop-and-Go Assist), подпомагане на насочването на автомобила (Active Steering Assist), подпомагане за спиране (Active Break Assist) и активно следене на „слепите точки“. Пакетът за паркиране заедно с 360° камера осигурява разширена зона на видимост и позволява за първи път досега автоматично паркиране не само паралелно и на един автомобил пред друг, но също и в маркирани зони. Гамата от високоефективни, слабозамърсяващи и мощни бензинови двигатели покрива диапазона от 115 до 270 kW, докато при дизеловите агрегати този диапазон е от 118 до 243 kW.

За първи път се предлага 4-цилиндров бензинов двигател с интегриран стартер-генератор от второ поколение (ISG), произвеждащ допълнително до 15 kW и 180 Nm въртящ момент. Оборудваните с този двигател модели разполагат с 48-волтова електрическа инсталация. Редовият 6-цилиндров бензинов двигател ,който се предлага за първи път в E-класата, също разполага с ISG. Гамата се допълва и от 6-цилиндров дизелов двигател. Този двигател, заедно с 4-цилиндровата му версия,разполага с подобрена система за контрол на емисиите. Скоростната кутия 9G-TRONIC също е усъвършенствана, за да работи с двигателите с ISG от второ поколение.

Обновената Е-класа идва с още повече комфорт в интериора, благодарение на двата цифрови екрана и MBUX системата за управление с гласови команди. Добавени са и нови функции за контрол на комфорта, като опции за масаж и автоматично регулиране на седалките според височината на водача. В модела е вградена и нова всеобхватна категория продукти и опции URBAN GUARD, която представлява интелигентно свързване на хардуерни и цифрови решения за защита срещу кражба и увреждане на автомобила. Да припомним за статистиката, че от 1946 година досега от Е-класата са продадени над 14 млн. бройки седан и комби.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4