Изкуственият интелект атакува DS AERO SPORT LOUNGE

Изкуственият интелект атакува DS AERO SPORT LOUNGE

Висока позиция на седалката на водача, отлична видимост и първокласен комфорт, към които можете да добавите аеродинамична и технологична ефективност и изключителен дизайн. Проектът на DS AERO SPORT LOUNGE е уникален. Той дава решение на актуален проблем: как последните подобрения в ефективността могат да съществуват, без да се прави компромис с характера и впечатляващия дизайн.

Новото законодателство налага предефиниране на формата и въздействието върху околната среда на всеки автомобил. DS AERO SPORT LOUNGE е уникален отговор на широк набор от проблеми. . Чрез своите пропорции и дизайн автомобилът насочва въздушния поток, за да оптимизира аеродинамичната ефективност. Неговата дължина (5,00 м) и скосената му покривна линия намаляват въздушното съпротивление и въздухът се насочва от предната решетка към страничните аеро детайли, преминавайки през големи 23-инчови джанти.

Силуетът се характеризира със светлинния подпис E-TENSE, символизиращ електрическия мотор с мощност 500 kW (680 к.с.). Моторът е свързан с разположена в пода батерия от ново поколение с капацитет 110 kWh  за пробег над 650 км. Тази технология, която е наследство от титлите, спечелени във Формула Е, осигурява спиращо дъха ускорение от 0 до 100 км/ч само за 2,8 секунди.

Предната решетка представлява екран около емблемата и осветения надпис DS AUTOMOBILES. Има скрити очи зад стъклото от композитни материали: сензори следят пътя и подават на компютрите терабайти информация. От двете страни прожекторните предни фарове DS MATRIX LED VISION се допълват от дневни светлини и DS LIGHT VEIL, осветени повърхности, които загатват за бъдещето на светлинния подпис на DS. Първата премиум марка, участвала във Формула Е, DS Automobiles стана шампион с Жан-Ерик Верн (при пилотите) и DS TECHEETAH (при отборите). Участието във Формула Е е ключово за проучването и разработката на електрическите автомобили, които революционизират автомобилната индустрия. За четири сезона победите и спечелените титли на фона на най-силната конкуренция досега в шампионат на FIA, позволиха на марката да обогати експертния си опит в електрификацията.

Автомобилната революция се случва и при кокпитите. Използвайки своята история и ноухау, DS Automobiles преоткрива интериора, за да създаде машина, в която се пътува. Екраните, които играят важна роля в повечето концептуални и серийни автомобили, вече не са на първо място.

Пред пътниците две широки ленти създават окачена форма. Долната лента, облицована в сатиниран памук, извежда информация, проектирана от горната лента. Повърхността оживява с необходимите елементи на навигацията или намирането и споделянето на нови типове информация и развлечение. Сливането на информацията и развлечението демонстрира предимствата си, като премахва ограниченията на тъчпадовете. От двете страни екраните осигуряват дигитални огледала и група бутони за управление, необходими за конфигурация и комфорт. Както в първокласна обстановка, всеки пътник си има свой екран. Елементите, необходими за шофирането, са проектирани на предното стъкло чрез добавена реалност.

Между седалките централният подлакътник играе ръководна роля. Той разчита, интерпретира и отговаря на всеки жест с ръка. В резултат на техническо партньорство с Ultraleap – базиран в Силициевата долина стартъп, DS AERO SPORT LOUNGE загатва за бъдещите взаимодействия в кокпита. Съчетавайки Leap Motion и Ultrahaptics, ръката прави жест и получава сетивен отговор. Сензорите засичат всяко движение и малки високоговорители създават звукова вълна, която създава усещане за нещо плътно.

Постоянно опростявани за по-лесно ползване, методите на взаимодействие със средата са труден баланс между свят, която е изцяло онлайн, и желанието да се изключиш. DS AERO SPORT LOUNGE изкривява времето. Съотношението на времето варира в зависимост от това дали искате да се концентрирате върху шофирането, забавлението или безкрайното пътуване. IRIS, изкуственият интелект на DS AERO SPORT LOUNGE, е разположен в центъра на бордното табло, за да контролира всичко с обикновен разговор. В свят, който все повече премахва бариерата между реалното и виртуалното, е възможно да се управляват  програми без контакт, но със запазено усещане за докосване. Разработена в сътрудничество с лаборатория в Силициевата долина, осезателната технология за контрол на информационно-развлекателната система е уникална. С разработката на интелигентен триизмерен ултразвук имате усещането, че докосвате форми и текстури в напълно празно пространство. Този контрол с жестове чрез добавена реалност създава силна естествена тактилна обратна връзка, която позволява взаимодействие, просто като магия.

Лентата на бордното табло и гърбовете на седалките са със сламена маркетри инкрустация. Този изкуствено създаден материал представлява перфектна комбинация от луксозна майсторска изработка и желанието да се постигне устойчивост. Сламата – обикновен и икономичен материал – става символ на качеството чрез уникалния експертен опит на парижкия майстор. Големите седалки са декорирани със сатиниран памук върху дунапрен с висока плътност, който извежда комфорта на първо място. Повърхността е изключително гладка благодарение на много фино тъкане, което й придава несравнима сила и мекота.При вратите текстилна техника от оплетени микрофибърни влакна от три материала съдържа множество прозрачни нишки, въвеждайки амбиентно осветление в кокпита. Уникалното оплитане, знак за невероятна майсторска изработка, съчетава изкуство и технологии.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4