Фамилна черта – Mercedes-Benz GLB

Официалните вносители на германската компания  Силвър Стар представиха в  София ринг мол най-новия SUV член на семейството на Mercedes-Benz – фамилния GLB.. Автомобилът е първият в компактния клас, който предлага като опция седем седящи места.

Той се отличава с пропорции, внушаващи мощ, къси разстояния между бронята и началото на калника, ориентиран към офроуд дизайн, задвижване на четирите колела 4MATIC и специален режим на офроуд светлини, подмагащ водача да различи всяко препятствие пред автомобила при движение с ниска скорост.

Интериорът на GLB е модерен и следва революционния дизайн, демонстриран от новата А-класа, но с характерни елементи за един SUV автомобил. Визията на модела отговаря на най-новите тенденции на немската марка – изчистени форми с редуциран брой линии и внушаващи площ повърхности. GLB предлага щедро вътрешно пространство, като обемът на багажника варира от 570 до 1895 литра. Задните седалки могат да се регулират по дължина, което осигурява още 190 литра товарен обем.

За българския пазар серийният обхват на оборудването включва линия STYLE, система за паркиране парктроник, включително активен паркинг асистент, електрическо отопление на предните седалки. Моделът е оборудван с най-новото поколение мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с разширена функционалност. Управлението на системата е интуитивно, като водачът може да стартира функциите и с гласови команди.

Новият GLB се доверява на 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които са напълно обновени за моделите от компактната серия. Те се характеризират със значително по-голяма мощност и въртящ момент, по-висока ефективност и по-ниско ниво на емисиите в съответствие със стандарта Euro 6d. Моделът се предлага с три различни версии на бензинови и дизелови двигатели, както и във версия Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC с 306 конски сили. Трансмисиите са автоматични  – 7G-DCT, 8G-DCT и AMG SPEEDSHIFT DCT 8G.

Цената на бензиновия GLB 200 и дизеловия GLB 180 d започва от 72 757 лева с ДДС при базовия модел като с повече екстри може да достигне и 100 000 лева.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4