Дързост и красота с електрическия Citroen AMI

Дързост и красота с електрическия Citroen AMI

През 2020, с новия 100%  електрически модел AMI, марката Citroen, която има зад гърба си 100-годишна история и редица модели, превърнали се в икони и символи на своето време навлиза решително в съвременната градска мобилност с иновативно и дръзко предложение,  вдъхновено от нуждите и очакванията на широк кръг хора.

След представянето на концептуалния AMI ONE на автомобилното изложение в Женева през март 2019 и огромния интерес, който предизвика, моделът се превърна в реалност. Той дава отговор на очакванията за по-лесно придвижване на къси разстояния и по-лесен достъп до централните части на градовете, алтернатива на скутери, колелета, мотопеди, градски транспорт.

Електрическият AMI е решение на достъпна цена, вади нови форми на потребление и предлага изцяло дигитално преживяване. Батерията на новия градски симпатяга се зарежда в стандартна електрическа мрежа за 3 часа, точно колкото и за смартфона. Тази кола е 100% електрическа с нула емисии на въглероден двуокис. Размерите му са дължина 2,41 м, широчина – 1,39 м, височина 1,52  и диаметър на завой 7,2 м. Теглото с батерията е 485  кг. С просто око се вижда, че автомобилът е малък отвън и широк отвътре.

Двамата пътници в купето се радват на комфорт в херметически затвореното купе, което предлага и много светлина.   Възможностите за персонализация позволяват на клиентите да се заиграят с екстериора, благодарение на 6-те цветни пакета, които се предлагат. Позволява се управлението му без шофьорска книжка. Достъпен за лица от 14-годишна възраст във Франция, или 16 години както е в повечето страни на Европа. Електрическият симпатяга AMI може да се ползва от 1 минута до една година , да се споделя, наема, или закупи.

Засега тръгва на супер конкурентни цени с дългосрочен наем от 19,99 евро на месец при договор за 48 месеца. Продажна цена 6 000 евро с ДДС и държавен бонус от 900 евро във Франция. Поръчките на модела стартират на 30 март 2020 в Париж. Колите за споделено пътуване ще носят логото „Free2Move”. AMI е 100% електрическо превозно средство без аналог на световния пазар. От снимката на концепта, до тази  на реалния автомобил, има доста разлики.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4