Спортният Maserati МС20 разцепва уникалната 2020

Спортният Maserati МС20 разцепва уникалната 2020

Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati е вече кръстен с името МС20. Автомобилът е разработен в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. „Чиро Меноти” в град Модена и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на май месец в град Модена.

Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел: MC е съкращение от Maserati Corse, а числото 20 се отнася за 2020 г. – годината, която поставя началото на нова ера в историята на Maserati. Първият състезателен автомобил, носещ логото Тризъбец, бе Tipo 26, при който номерът в името му указва годината на производство, както и при МС20 – първият автомобил, роден в новата ера на моденската компания.

Супер спортният автомобил е естествената еволюция на изключително успешния MC12 – автомобилът, който през 2004 г. бележи връщането на Maserati към състезанията след 37 години. MC12 спечели 22 състезания (включително 3 победи в 24 часа на Спа) и 14 шампионски титли в Първенствата за конструктори, пилоти и отбори във FIA GT от 2004 до 2010 г. Maserati се завръща в света на състезанията с новия МС20. Моделът ще бъде конструиран в завода в Модена, където вече тече процесът по модернизация на производствената линия, която също ще снабдява моделите си със своята усъвършенствана електрическа задвижваща система.

В същото време, за напълното завършване на производствените площи в завода, намиращ се на ул. Чиро Меноти, вече е започнала работа по тенекеджийно-бояджийно помещение – напълно нова функция за съоръжението, която ще бъде оборудвана с модерни иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда. Maserati S.p.A. Maserati произвежда пълна гама уникални автомобили, като някои модели са в съвсем ограничени количества и са предназначени само за колекционери. Цената на уникатите също е унекална – близо до милион евро.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4