Jaguar Land Rover става градски транспорт

Jaguar Land Rover представи нов концептуален автомобил Project Vector, който е част от мисията им „Дестинация нула” (Destination Zero). Чрез този проект компанията представя своята визия за автономно, електрическо и свързано бъдеще на мобилността.Мисията на Jaguar Land Rover „Дестинация нула”’ е част от ангажимента на компанията да направи живота на обществото по-безопасен и здравословен, а околната среда по-чиста. Фокусът на компанията е върху постигането на бъдеще с нулеви емисии, нулеви инциденти и нулеви задръствания – чрез редица иновации в своите продукти, услуги и съоръжения.

Концепцията Project Vector представя усъвършенствана, гъвкава, многофункционална електрическа машина от бъдещето като следващ етап за постигане на поставените цели.По време на официалното представяне на автомобила главният извълнителен директор на компанията Ралф Спет сподели, че Jaguar Land Rover разбира тенденциите, които се формират в съвременните общества. Project Vector представя компанията като лидер в иновациите за постигане на мисията животът на нашето общество да бъде по-безопасен и здравословен, а околната среда по-чиста. „В рамките на този проект ние работихме съвместно с най-ярките умове в академичните среди, за да създадем свързани системи за мобилност – основни градивни елементи на „Дестинация нула”, добави Ралф Спет.

Компактната супер кола от бъдещето е с дължина само 4 м и е проектирана за градски условия, а всичките компоненти на батерията и задвижващия механизъм са събрани в долната част на автомобила. Купето позволява конфигуриране на места за лични нужди, както и дори възможност за комерсиални дейности, като доставки на продукти.

Идеята за Project Vector идва с цел да се повиши качеството на живот в градска среда. Проектът е разработен в Националния център за иновации в автомобилите, за да може академични и външни партньори да следят процеса на работа отблизо.

Автономният автомобил ще обърне внимание и на други проблеми свързани с мобилността – от това как клиентите се свързват с услугите за мобилност, до инфраструктурата, която е необходима, за да могат да се ползват електрическите коли в големите градове на първо време. Доктор Тим Левъртън, директор на проекта,  заяви: „Мегатрендовете свързани с урбанизацията и дигитализацията правят свързаните системи за градска мобилност неизбежни. Споделени и частни автомобили ще бъдат свързани към мрежи за обществен транспорт, така че да можете да пътувате при поискване. Това е сложна задача, която може да бъде постигната чрез съвместна работа с партньори от сферата на транспорта, инфраструктурата и дигиталния свят.

С технологичните и инженерни способности на Jaguar Land Rover можем да предоставим уникална възможност за развитие на високо функционални услуги за градска мобилност, които безпроблемно да бъдат интегрирани в ежедневието ни.

Бъдещите градски пътувания ще представляват съвкупност от собствени и споделени автомобили, услуги по заявка, както и обществен транспорт. Нашата визия показва колата като гъвкава част от мрежата за градска мобилност, която може да бъде адаптирана за различни цели.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4