Премахват ли винетките по Северната тангента? (ВИДЕО)

Премахват ли винетките по Северната тангента? (ВИДЕО)

“Няма да допусна поредни протести заради винетките. Разпоредих незабавни мерки от страна на АПИ, така че хората от населените места около София да не плащат за винетки. Те са част от града. Още днес хората трябва да бъдат информирани, че няма да е нужно да си купуват винетки”, това заяви премиерът на България Бойко Борисов.

По този начин отново беше спрян опитът на АПИ да въведе винетки за живущите около столицата.

 

Много остра и незабавна беше реакцията на хората от районите около София по повод злополучното решение на АПИ.

Общинският съветник в СОС Димитър Антов коментира въпроса дали са нужни винетките за северната скоростна тангента и другите пътища до населените места в общината. Въпросът възникна в началото на 2019 г. и все още не е решен.

“Спомням си времето, когато АПИ всячески се опитваше да излъже софиянци, за да им купи земите за жълти стотинки. Тези хора стачкуваха, протестираха и аз бях солидарен с тях. Присъствах и на много дебати, на които АПИ обещаваха всичко на всички, само и само да започне да се строи Северната тангента. Бързаха, защото имаше осигурено европейско финансиране, защото явно имаше бизнес за някои хора и фирми. Същите тези граждани, които стискаха зъби, че са прецакани, че имотите на доста от тях са разделени от север и от юг заради тази тангента и нямат достъп до тях, изведнъж пак те получават нова честитка 0 те трябва да плащат за винетки, за да се движат върху собствената си земя.

Би трябвало Софийска община да начерта една карта на града, в която да изключи тези пътища, за които се плащат винетки. Значи те не са част от София, нали така? Ама тогава трябва да начертае и ония цигански гета, в които полицай и съдебен изпълнител не смее да влезе, нито пък ЧЕЗ или “Софийска вода”. Тогава да видим какво остава от София, всъщност общината коя точно София управлява.

Снимка: gradat.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4