Технологично напудреното бижу Citroen С3

Технологично напудреното бижу Citroen С3

Бестселърът в гамата на Citroen моделът С3 се нарежда в европейския топ 5 в своя сегмент B. В края на декември 2019 г. статистиката показва, че С3 е третия най-продаван автомобил във Франция.  Харизматичният и привлекателен модел даде нов импулс на марката през 2016 г. и  вече успя да спечели над 750 000 клиента в целия свят. През 2019 г. регистрациите на C3 (пътнически + товарен вариант) отчетоха ръст от 12,6%.

Обновената  версия на C3 е израз на желанието на Citroen  автомобилът да не бъде като всички други в сегмента. Към дръзкия стил на предницата с нова визия, вдъхновена от концептуалния автомобил CXPERIENCE, се добавят нови LED светлини, нови алуминиеви джанти 16’’ и 17’’и нови Airbump решения, които му придават повече стабилност. Верен на мотото „Inspired By You”, Citroen позволява на всеки клиент  да създаде автомобил по свой вкус. Офертата за персонализация вече включва до 97 комбинации с новите цветове (Rouge Elixir и Spring Blue), новите екстериорни декорации и новите колор теми в интериора (Techwood и Emeraude). C3 е създаден да превърне времето на  всяко пътуване в пълен релакс. Това усещане идва и от новите седалки Advanced Comfort, които се вписват в общия интериор, характеризиращ се с филтриране на шума и вибрациите.

В кокпита животът на водача и пътниците се улеснява от системите Connect Assist, Connect Nav и Connect Play. В оборудването има 12 системи в помощ на управлението като особено полезни са  системата за потегляне „Свободни ръце“ и системата за потегляне под наклон, както и системите Active Safety Brake и тази за разпознаване на пътните знаци и автоматичното включване на дълги светлини.

Дръзкият  и леко повдигнат поглед на новия С3 утвърждава индивидуалността му. Шевроните и хромираната лайсна се простират чак до дневните LED светлини в зависимост от версиите. Откриваме и новите фарове с променен дизайн и по силни LED светлини за всички версии.

Задната част запазва гладките повърхности, които акцентират върху светлините, чийто технологичен светлинен подпис с 3D ефект придава луксозен вид на модела. В централната част на капака на багажника допълнителен акцент са блестящо черните шеврони, подчертани с хром. C3 има изключително уверен вид за компактните си размери с дължина от едва 3,99 м. Вече се предлагат 7 цвята на купето  между, които двата нови – Rouge Elixir  и Spring Blue. Имаме и допълнителна декорация на покрива. Клиентите могат да избират между новите джанти с 16 и 17-инчови предложения.

Освен това, новият C3 се съобразява с нуждите на клиентите и предлага опционално подлакътник за водача. Имаме налична по-голяма жабка – 6,25 л.  Обемът на багажника е 300 л. Системата „Свободни ръце”позволява да се заключва/отключва автомобила и да се стартира двигателя му без да се налага да изваждате ключовете от джоба си. Автомобилът разпознава водача си още щом той се доближи до него.  Системата Active Safety Brake внезапно спиране ограничава риска от сблъсък. Тя функционира при скорост над 5 км/ч по отношение както на неподвижни, така и на движещи се предмети и пешеходци. Ако няма реакция от страна на водача след предупреждение за потенциален риск от сблъсък, системата автоматично спира автомобила. Имаме  автоматично повикване или натискане на бутона ”Пътна помощ”  в случай на нужда, тази услуга позволява на водача да се свърже с подходящ кол център.

Технологията Mirror Screen, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, позволява да свържете смартфон и да дублирате екрана на смартфона върху екрана на автомобила. По този начин водачът получава достъп до мултимедийното си съдържание и управлява директно и лесно смартфона си и съвместимите му приложения от сензорния екран. Новият C3 предлага и ConnectedCAM Citroen. Тази перфектно интегрирана свързана камера позволява да заснемете като снимки или видео (до 20 секунди) определени моменти и след това да ги споделите в социалните мрежи.

Двигателите са с умерен разход на гориво и са хомологирани съобразно еко нормата Евро 6. Налични са два 3-цилиндрови бензинови PureTech 83 BVM5 и 110 PureTech 110 S&S BVM6, както и дизеловия BlueHDi 100 BVM5. C3 се предлага и с автоматична скоростна кутия EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6). Мерките му са дължина 3,99 м, широчина 1,75м,  височина 1,47 м, междуосие 2,54 м.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4