Емблемата Renault Megane пое нови предизвикателства

Емблемата Renault Megane пое нови предизвикателства

Емблематичният за феновете на френската марка Renault – бестселърът Megane отчете, че за времето от 1995 година насам в световен мащаб е продаден с над 7 млн. бройки от четирите поколения. Поколението 2020 предлага обновен и модернизиран кокпит. Моделът разполага с нов 9,3-инчов мултимедиен екран и 10,2-инчов екран на арматурното табло и се възползва от всички функции на мултимедийната система Renault EASY LINK. Тази система, чиято работа е вдъхновена от използването на смартфони, е проектирана да бъде ергономична и по-функционална, за лесна употреба.

За повишаване на безопасността и комфорта са налични нови помощни системи за шофиране като тази за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, автономна система от ниво 2, която предлага комфорт и спокойствие зад волана.

Новото Renault Megane притежава усъвършенствана елегантност и умерена изисканост, представяйки нови Pure Vision LED фарове за подобрение видимостта и комфорта по време на път. С номите светлини новото Renault Megane подсилва своя дизайн и динамични линии.

Като пионер и експерт в електрическата мобилност, Renault предоставя на новия Megane, предимството на E-TECH Plug-in хибриден двигател със 160 к.с. Той се възползва от нова технология, която се фокусира върху възстановяването на енергия и е пряко вдъхновена от опита на компанията във Формула 1.

E-TECH Plug-in технологията е разработена от Renault Engineering и е обект на над 150 патента. Двигателят използва компоненти, проектирани в рамките на Алианса, като 1,6-литровия 4-цилиндров бензинов двигател от ново поколение с два електродвигателя и иновативна скоростна кутия. Тази трансмисия без съединител предоставя отлична ефективност и едва забележими смени на предавките.

Със своята батерия с капацитет от 9,8 кВтч (400V), новото Renault E-TECH Plug-in може да се задвижва със 100% електрическа мощност и достига скорост от 135 км/ч. Ефективността на системата за управление на енергията му позволява да постигне пробег от 50 км в смесен цикъл и до 65 км в градски условия, без да използва двигателя с вътрешно горене.

По този начин новото Renault Megane E-TECH Plug-in доказва своята универсалност. То може да работи без консумация на гориво при ежедневни пътувания и е идеален за дълги пътувания през почивните дни. Независимо от нивото на заряд на батерията, новото Renault Megane, E-TECH Plug-in се облагодетелства от основните предимства на хибридната система E-TECH: използване на електродвигателя при стартиране на автомобила за подобрена отзивчивост и намален разход на гориво.

Новият двигател Е-TECH Plug-in ще се предлага от лансирането на новото Renault Megane, Grandtour и ще бъде представен за хечбек версията на по-късен етап.

Дизайнерската линия R.S. Line е представена и в семейството на Megane, заменяйки старата GT Line. С по-усъвършенствано и по-богато съдържание, R.S. Line е нещо повече от промяна на името. Неговите екстериор и интериор придобиват по-спортен вид, за да отговорят на очакванията на нарастващия брой клиенти, които искат силно диференциране чрез динамичен дизайн.

Спортните версии на Megane, под логото R.S., са се утвърдили като емблематични атлетични хечбеци. Версията R.S. TROPHY-R през 2019 г. постигна нов рекорд на известната писта Нюрбургринг.

 

2020 – Nouvelle Renault MEGANE R.S. Trophy

За своето обновяване, новото Renault Megane R.S. получи подобрен 1,8-литров турбо двигател с мощност 300 к.с. (220kW) с директно впръскване, както при версията TROPHY. Този двигател, резултат от синергиите на Алианса, също е представен при Alpine A110. Въртящият момент също се е увеличил до 420 Nm (+30 Nm) с EDC скоростна кутия и 400 Nm с ръчна скоростна кутия.

Тази печалба в мощността води до по-добро ускорение дори при високи обороти, докато въртящият момент – един от най-добрите в категорията – носи обновено удоволствие от шофирането. Системата 4CONTROL предлага максимална гъвкавост при остри завои и стабилност при бързи завои. Нов R.S. Monitor предоставя множество параметри на автомобила в реално време.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4