Град Елин Пелин кани “На гости у Шопско”

Град Елин Пелин кани “На гости у Шопско”
Над 35 групи от цялата страна ще дефилират на 15 и 16 февруари (събота и неделя) на градския стадион в Елин Пелин пред жителите и гостите на общината. За първа година фестивалът ще бъде двудневен, поради големия интерес и гостоприемството на шопите.

През 2018 година във второто издание на възродения национален фестивал на маскарадните игри „На гости у Шопско“ посрещнахме 8 групи. През 2019 г. броят им се удвои до 16, а през тази година ще бъдем домакини на мащабен фестивал с над 1800 участници от 35 кукерски и сурвакарски групи.

Заповядайте в събота – 15.02.2020 г. от 11:30 ч. и в неделя – 16 февруари от 09:30 ч. на стадион „Левски“, гр. Елин Пелин, където ще се насладите на маскарадните игри от пъстрия фолклор на цяла България. Елате на стадиона, за да видите кукерите, които ще „разтресат земята” у Шопско, за да изгоним злото, за да пребъде доброто, за здраве, благоденствие и благодат във всеки български дом!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4