Български PT Racing Simulator проби в Световния рали шампионат

Български PT Racing Simulator проби в Световния рали шампионат

Професионални състезатели и любители на моторните спортове и компютърните симулации  тестваха качествата на първия български симулатор на пистата в София Картинг Ринг. PT Racing Simulator е тренировъчно оборудване за пилоти, пресъздаващо виртуална реалност, в максимално близки до реалните условия, които предлага едно състезание, в различни варианти – F1, GT сериите, DTM и други. Всеки желаещ може да пилотира чрез VR очила, реален волан с разновидности за различните категории, скоростен лост, педали и хидравлична ръчна спирачка.

Самият симулатор притежава всички видове превключващи системи от мотор спорта – шифтър, педал шифт и др. Пресъздава усещанията на пилотите, ускорението, спирането, центробежните, както и центростремителни сили. Реалното усещане, което може да бъде постигнато с PT Racing Simulator е 95% доближено до това на рали състезателите. Това е и причината, поради която всички пилоти прекарват стотици часове в тренировки на симулатори преди да излязат на реална писта.

Симулаторът дава възможност да избираш от различни видове трасета- пистови, планински и рали, както и конкретна писта, на която би искал да тестваш своите възможности. Използва се и реална база данни от състезателни автомобили, за да се получи абсолютно автентично и максимално близко усещане до това в истинските такива. Само с този симулатор може да управлявате болида на Айртон Сена, Макларън, MP4-6, при това и по улиците на Монако. Идеята е този продукт да бъде използван от състезатели и отбори за тренировки, на достъпни цени, както и да се откриват нови таланти и да се подпомогне тяхното развитие.

Моушън симулаторът е изцяло разработен от българина Борислав Богданов. Моторните състезания са негова страст още от детството. Баща му, Николай Богданов, дългогодишен рали състезател, запалва у него от малък страстта по автомобилите.

Повод за гордост е, че българското изобретение взе участие в Световния рали шампионат в Германия, през 2017 г., където най-добрите рали пилоти в света останаха впечатлени от реалните усещания и динамика, които предостави симулаторът. PT Racing Simulator е подходящ за всеки навършил 12 години, всеки който обича бързите скорости и за всеки, който е готов да усети 100% тръпката от това да се състезаваш на най-добрите писти в света.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4