Лука де Мео оглави група  Renault

Лука де Мео оглави група  Renault

След процес на подбор, ръководен от Комитета за управление и компенсации, бордът на директорите, заседаващ под председателството на Жан-Доминик Сенар, взе решение да назначи Лука де Мео за главен изпълнителен директор на Renault и председател на Renault SAS, в сила от 1 юли 2020 г.

Лука е роден в Милано, Италия през 1967 г. и завършва бизнес администрация в Икономически университет Бокони. Де Мео има повече от 20 години опит в автомобилния сектор. Започва кариерата си в Renault, преди да се присъедини към Toyota Europe, след това Fiat Group, където управлява марките Lancia, Fiat и Alfa Romeo. Бордът на директорите е убеден, че Лука де Мео, чрез кариерата, опита и успеха в предишните си функции, съчетава всички качества, които да допринесат за развитието и трансформацията на Groupe Renault.

Клотилд Делбо, временно изпълняваща длъжността главен изпълнителен директор на Renault, ще продължи да изпълнява функциите си, докато Лука де Мео встъпи в длъжност. Бордът на директорите подкрепи назначаването й на длъжност заместник-главен изпълнителен директор на Renault, в сила от 1 юли 2020 г.

Бордът изразява пълното си доверие и подкрепя новосформирания екип на Groupe Renault и желае успех на новите ръководители. Удовлетворен съм от това ново управление, което ще трабва да направи решаваща стъпка за  Groupe Renault и Алианса.

“Лука де Мео е страхотен стратег и визионер за бързо променящия се автомобилен свят. Неговият опит и страст към автомобилите  са истинска предимство за Groupe Renault. Благодаря на Клотилд Делбо, която осигурява временно управление на компанията. Тя демонстрира ден след ден ангажираност и решителност в служба на Renault”, заяви Жан-Доминик Сенар, председател на Борда на директорите.

В същото време избягалият в края на декември от Токио в Ливан  бивш номер 1 на Алианса  Renault-Nissan-Dacia Карлос Гон предрече, че до 2-3 години  японските автомобили в групата ще претърпят пълно фиаско, заради непреодолими различия за бъдещите инвестиции и производства между японците и французите. Вече се чуха противоречиви мнения за възможностите на новия шеф  на Алианса от средата на лятото 2020 Лука де Мео с оглед на неособено добрите финансови резултати на управляваните под негово ръководство италиански марки  Lancia, Fiat и Alfa Romeo.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4