BMW X7 е голям във всяко отношение

BMW X7 е голям във всяко отношение

Когато за първи път се срещнеш очи в очи с BMW X7 не може да не почувстваш страхопочитание. Внушителната машина е толкова изразителна с големите бъбреци отпред на решетката, че дори изглежда заплашително. Този огромен SAV автомобил, както го наричат собствениците от Мюнхен, има за цел да не остави никакви предимства на преките си конкуренти Mercedes GLS 63, Lexus LX, Infiniti QX80 и Range Rover. Тук не само луксът в купето е първоопределящ, или пък силата на мотора. Важно е да има компактни решения във всяко едно отношение.

С дължина от 5 151 мм, широчина 2000 мм, височина 1805 мм и междуосие от 3 105 мм, BMW X7 абсолютно категорично се заяви като флагман в семейството на Х сериите на баварците. Всъдеходът серийно е оборудван с LED фарове, а опционално предлаганите лазерни светлини дават  видимост до 600 метра и се отличават по  сините Х-образни решения вътре във фаровете. Високият клирънс е съобразен с голямото мускулесто тяло, както и „обуването” серийно с 20-инчови алуминиеви джанти.

 

Опция са 21 и 22- инчовите алуминиеви дизайнерски джанти. Модерно оформената задна част с хоризонтално решените линии, разделения на две капак и големите LED светлини в стоповете. Много голяма е вместимостта на багажника, въпреки че купето се предлага със 7 налични седалки разположени на три реда. Тя лесно се увеличава по електрически път от 326 на 2 120 литра чрез натискане на определените бутони.

 

При двете кресла имплантирани в багажното отделение пътниците имат подлакътници, поставки за чаши, USB интерфейс и нормално удобство за пътуване на дълъг път. Вътрешността на купето серийно залага на кожена тапицерия Vernaska и на здрави пластмасови сглобки в предната част на таблото и А колоната около вратите. Наличен е 4-зонов климатик, тримерен, трипластов панорамен стъклен покрив и голямо вътрешно пространство. За индивидуален начин на обзавеждане се предлагат много опции – панорамен стъклен покрив, ръчно изработена кристална апликация на уредите за управление, развлекателна система за задните места Professional, М спортен пакет и др. глезотии.

В кокпита имаме напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал 12,3 инча.  BMW Intelligent Personal Assistant  може да бъде интегриран чрез Remote Software Upgrade. Чрез гласова команда също може да се подобри управлението на автомобила. Серийно имаме адаптивно въздушно окачване на предната и задната ос с амортисьори с електронно управление. В зависимост от желанието на шофьора и препятствията пред него височината на автомобила може да се промени с натискането на бутон до 80 мм, както и с BMW дисплей ключа.

В автомобила има опционални системи чрез, които се подобрява комфорта, пъргавината, сцеплението, офроуд възможностите и цялостния контрол на окачването.  В модела откриваме четири режима на движение xSand, xGravel,xRocks и  xSnow за настройка на автомобила и височината му спрямо пътните условия. Системата за перманентно задвижване на четирите колела xDrive  е в синхрон със системата за контрол на стабилността DSC. Оборудването включва един 6-цилиндров бензинов двигател с мощност 340 к.с. при BMW X7 xDrive 40i, както и два редови 6-цилиндрови дизелови мотора с 265 к.с. xDrive 30d  и 400 к.с  .ри BMW X7 xDrive М50d. Има и наличен V8 бензинов двигател 462 к.с. xDrive 50i, но няма да се предлага в Европа.

Всички двигатели серийно са куплирани с 8-степенна трансмисия Steptronic. Моторите отговарят  на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Повечето хора, тествали за първи път ограмния всъдеход правят аналогия с неголям камион, но това са първи  впечатления. В момента, в който се свикне с габаритите на дневен ред идват глезотиите и новите технологии в услуга на водача и спътниците му. BMW X7 се произвежда в собствения завод на компанията в Спартанбърг (САЩ).

Базовият модел към януари 2020 е 158 550 лв.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4