Maserati става електрическа играчка (СНИМКИ)

Maserati става електрическа играчка (СНИМКИ)

Изпълнявайки своите планове за електрификация на гамата си, в Maserati избраха да използват три ексклузивни експериментални автомобила за тестване на новите електрически задвижващи системи, с които ще оборудват бъдещите модели на марката.

Заради унищожителните еко изисквания на европейските чиновници вече ще имаме тролеи с големи батерии и никаква задкормилна тръпка на първо време.   Вече са създадени няколко експериментални коли оборудвани с нов иновативен силов двигател, 100% електрически със 100%-ова технология Maserati, разработена в новата лаборатория за иновации в Модена.

По време на този експериментален период ще бъде разработен и звукът, който ще характеризира електрическия двигател. Върховите модели до сега на италианската марка се отличаваха именно със спортния си, гърлест звук. Следващите напълно електрически предложения ще имат подобен отличителен звук с уникално качество, напомнящи „рева” на всички автомобили Maserati, оборудвани с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Така бъдещите клиенти ще се възползват от 100% електрически задвижвани превозни средства, които ще съчетават удоволствие, комфорт и производителност при шофиране с уникален и безпогрешен звук. Благодарение на пътните и пистовите тестове, проведени в различни условия на шофиране, ще бъдат получени важни данни за разработването и дефинирането на новите електрически силови двигатели, които ще бъдат използвани в бъдещи модели в гамата Maserati.

Новите Maserati GranTurismo и GranCabrio ще бъдат първите автомобили на марката, приели 100% електрически решения и ще бъдат изградени в производствения център в Торино.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4