Jaguar Land Rover взе под крилото си Bowler

Jaguar Land Rover взе под крилото си Bowler

От централата на Jaguar Land Rover потвърдиха, че придобиват окончателно Bowler, базирания във Великобритания производител на автомобилни части за всъдеходи и рали рейд автомобили.

Основана през 1985 г., компанията Bowler е пионер в производството на специализирани автомобили за офроуд състезания във Великобритания и се гордее с многото успехи постигната в серия международни рали рейд участия. Опитът, който Bowler има в сферата на динамиката на автомобилите проверена върху разнородни терени, както и издръжливостта на  техниката и компонентите при екстремни условия, е изключително важен.

Special Vehicles Operations е бързо развиващ се бизнес, който вече изключително  работи за повишаване качествата на автомобилите Jaguar и Land Rover в сегментите  SV, Vehicle Personalisation и Classic. Включването на Bowler като четвърто звено е напълно естествено продължение на линията за овладяване на офроуд тънкостите на съвсем ново ниво.

От самото си създаване компанията Bowler е тясно свързана с Land Rover.  През 2012 г. Отношенията им преминаха и в партньорство, което доведе до създаването на популярната серия рали автомобил Defender Challenge by Bowler през 2014 – 2016 г.

Сега Bowler е изцяло собственост на Jaguar Land Rover. В близкото бъдеще компанията ще продължи да работи в своята сграда в Белпър.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4