Излезе първото „контактно” Volvo (СНИМКИ)

Излезе първото „контактно” Volvo (СНИМКИ)

Напълно новият за шведската компания Volvo XC40 Recharge P8 е първият от семейство изцяло електрически автомобил, който в допълнение е със съвсем  нова инфотеймънт система, задвижвана от Android и с вградени технологии на Google.

Електрическата версия на най-продавания SUV модел на Volvo и първи автомобил на шведския премиум бранд, печелил престижната награда за Европейски автомобил на годината, Volvo XC40 Recharge P8 е изграден на усъвършенствана платформа Compact Modular Architecture (CMA), съвместно разработена в рамките на Geely Group.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD е с пробег над 400 км (WLTP) само с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Батерията може да се зареди до 80% само за 40 минути, в случай че изберете станция за бързо зареждане.

Новата инфотеймънт система пък предлага на клиентите изключителна персонализация, подобрени нива на интуитивност и вградени технологии и услуги на Google, като Google Assistant, Google Maps и Google Play Store. Volvo XC40 Recharge P8 получава повече актуализации на софтуера и операционната система.

 

Докато надграждат отличните стандарти за безопасност на Volvo XC40, инженерите по безопасност на Volvo Cars преработват и подсилват челната структура на Recharge P8 версията на модела, за да се справят с липсата на двигател и да отговарят на високите изисквания за безопасност на компанията, така че хората да се чувстват точно толкова сигурни, колкото във всеки друг Volvo автомобил.

Батерията е защитена от предпазна клетка, вградена в средата на каросерията на автомобила. Поставянето й там понижава центъра на тежестта за по-добра защита срещу преобръщане.

Иновативният подход при създаването на интериора, с цел всестранната функционалност, осигурява на водачите много място за съхранение – например във вратите, под седалките и в багажника. А липсата на двигател с вътрешно горене осигурява на водачите дори още повече място за съхранение на багажи и под предния капак.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4