Спестовникът Honda CR-V Hybrid   

Спестовникът Honda CR-V Hybrid   

По време на запознаването ни отблизо с новата Honda CR-V Hybrid , екипът на Vitoshanews.com  се увери, че имаме поредна японска революция с  възможностите, които  показа автомобилът  при режим икономично шофиране. Освен с безшумното предвижване и отличното ускорение, този всъдеход  се радва и на огромен интерес от страна на клиентите заради интелигентните решения вътре в купето, както и наличието на многото екстри.  Инженерите от Страната на изгряващото слънце предлагат на пазара  при  най-ниското ниво на оборудване Comfort модел  с предно предаване.

За по-претенциозните пък е за предпочитане зда се спрат на ниво на оборудване Prestige, което вече  е с четири задвижващи колела. Пък и звучи по-престижно някак си, нали. За останалите два варианта на обзавеждането – Style Plus и Premium, купувачите могат да избират между двата вида предаване, според личните им предпочитания.

Високоефективният и екологичен CR-V Hybrid е оборудван с интелигентната система Multi Mode Drive (i-MMD), съчетаваща 2,0-литров i-VTEC бензинов двигател с цикъл на Atkinson и два електромотора, за да осигури реална енергийна ефективност и лесна управляемост. Системата Multi Mode Drive не работи с конвенционална трансмисия, а вместо това функционира чрез далеч по-компактен агрегат, осигуряващ директна връзка между задвижващите  части и плавното предаване на въртящия момент.

Бензиновата и хибридната версии се предлагат стандартно с предно предаване, но и двете могат да бъдат поръчвани със система за задвижване на четирите колела от ново поколение, която е с интелигентен контрол в реално време        – Real Time AWD with Intelligent Control System.

Новата хибридна система Intelligent Multi-Mode Drive се състои от два електрически двигателя, единият от които електрогенератор, които задвижват автомобила в електрически режим и 2,0-литров бензинов силов агрегат с вътрешно горене, работещ по цикъл на Аткинсън и разполагащ  с  максимална мощност 145 к.с.

Електрическият мотор е с мощност 184 к.с. Той има двойна роля – задвижва автомобила в съответния режим, или генерира електроенергия, тъй като е свързан с електрическия мотор-генератор. Последният на свой ред създава електроенергия, а тя се добавя към акумулаторните батерии, и така автомобилът се движи в електрически режим. В този случай той ускорява много бързо. Резултатът от всичко това е оптимално съчетание от екологичността на електрическия двигател с показателите на бензиновия и вътрешното пространство на конвенционален автомобил.

На режим Eco автомобилът се движи без резки натоварвания, ускорението е по-забавено, комфортът на возене е завиден. За тези, които обичат по-хард шофиране е добре да минат на режим Sport, където при подаване на повече газ се акумулира мощта, както на бензиновия двигател, така и на двата електрически двигателя едновременно.  E, не е чак толкова бързо ускорението както при тролей например, но е доста стремглаво.

При подобно шофиране на магистрала удоволствието от бързото придвижване и отличното пътно поведение вдигат адреналина и приятните емоции на шофьора до много високо ниво, постигнато благодарение на уменията на японските инженери, които се съобразяват напълно с изискванията на съвремието.

Добавяме, че пътният просвет не е от най-големите – едва 190 мм. Основният двигател само с предно задвижване е с работен обем от 1993 куб. см, който тествахме и разчита на e-CVT трансмисия. Имаме на разположение по 4 клапана на четирите цилиндъра. Стандартите за вредни емисии са покрити с изискването за Евро 6.  Максималната мощност на офроудъра е 145 к.с. при 6200 об/мин. Максималната мощност на електромотора е 184 к.с. От 0 до 100 км/ч ускорява за 8,8 сек. Комбинираният разход на гориво е 5,3 л на 100 км. Производителят дава 3-годишна гаранция, или 100 000 км пробег.

Базовата цена с ДДС е 64 990  лв.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4